Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. Március 05. 14:03, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Különös kegyetlenséggel végzett a 18 éves lánnyal

Különös kegyetlenséggel végzett a 18 éves lánnyal

Jogerősen 15 éves fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki egy vasrúddal brutálisan agyonvert egy 18 éves prostituáltat Nagykanizsán, majd a nő holttestét a vasúti sínekre fektette. Az eset még 2007 nyarán tör

A most 28 éves nagykanizsai férfi 2007. július 27-én gyilkolta meg a 18 éves nyírvasvári örömlányt Nagykanizsán. A férfi autójával felvette a lányt a 7-es főúton. Áldozatát egy vasrúddal agyonverte, majd a holttestet a Nagykanizsa melletti Nagyrécse vasútállomásának közelében a sínekre fektette. Ott a testen átgázolt egy gyorsvonat. A bűncselekményt ekkor fedezte fel a rendőrség. Az elsődleges orvosi vizsgálatok rögtön kiderítették, hogy nem egyszerű vonatgázolás történt: a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették.

A rendőrség ezt követően feltérképezte a prostituált ügyfélkörét és így jutottak el a nagykanizsai férfiig, akiről kiderült, hogy szökésben van. A gyilkost végül néhány héttel a bűncselekmény elkövetése után az olaszországi Bolzanóban fogták el. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek és ítélte 15 éves fegyház büntetésre.

Az eljárásnak szereplője egy másik férfi is, aki a vád szerint olaszországi rejtőzködése alatt segített a szökésben lévő gyanúsítottnak. Őt első fokon felmentették a bűnpártolás bűntettének vádja alól, a Győri Ítélőtábla másodfokú ítéletében azonban bűnösnek találta és 10 hónapos börtönbüntetésre ítélte két év próbaidőre felfüggesztve. Mivel az első és a másodfokú döntés ellentétes egymással, ezért ez az ítélet nem jogerős - mondta el Kovács Tamás. Az ügyet így továbbították a Legfelsőbb Bírósághoz.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.