Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2019. Szeptember 04. 12:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járási Ügyészség egy különös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki büntetlen előéletűnek mondta magát, amikor polgárőrnek jelentkezett.

A vádlott 2017. május végén polgárőr szolgálatra jelentkezett egy Komárom-Esztergom megyei polgárőr egyesületnél. Az egyesület elnöke szóban tájékoztatta a vádlottat ennek feltételeiről, így arról is, hogy csak büntetlen előéletű személy lehet polgárőr – számolt be az esetről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezt követően, 2017. június 7-én az egyesület irodájában a vádlott kitöltötte a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges adatlapot, mely tartalmazza az igénylő azon nyilatkozatát is, miszerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy büntetlen előéletű. A vádlott annak ellenére, hogy húsz alkalommal volt büntetve, a büntetlen előéletre vonatkozó nyilatkozatot saját kezűleg aláírta, majd ugyanezen a napon, annak érdekében, hogy a polgárőr igazolványt kiállítsák neki, a valótlan tartalmú adatlapot átadta az elnöknek, aki azt továbbította a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ezt követően a vádlott nevére kiállították a polgárőr igazolványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 06:01, kedd | Belföld

A járvány ellenére javult Magyarország versenyképessége

A koronavírus okozta járvány ellenére javult Magyarország versenyképessége 2020-ban

2020. December 01. 05:00, kedd | Belföld

Szennyezettség miatt visszahívtak egy terméket a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte, hogy a Nestlé kadmiumszennyezettség miatt visszahívta a forgalomból egyik termékét, a SINLAC rizs és szentjánoskenyérmag alapú pépet.

2020. December 01. 05:00, kedd | Belföld

Letartóztatták a férfit, aki sorra gyújtotta fel a lomokat a fővárosban - VIDEÓ

Egy hónapra elrendelte a budai központi bíróság egy férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat éjszaka több erzsébetvárosi ház előtt felgyújtotta a lomtalanítás miatt az utcára kihelyezett tárgyakat.

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök