Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2019. Szeptember 04. 12:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járási Ügyészség egy különös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki büntetlen előéletűnek mondta magát, amikor polgárőrnek jelentkezett.

A vádlott 2017. május végén polgárőr szolgálatra jelentkezett egy Komárom-Esztergom megyei polgárőr egyesületnél. Az egyesület elnöke szóban tájékoztatta a vádlottat ennek feltételeiről, így arról is, hogy csak büntetlen előéletű személy lehet polgárőr – számolt be az esetről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezt követően, 2017. június 7-én az egyesület irodájában a vádlott kitöltötte a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges adatlapot, mely tartalmazza az igénylő azon nyilatkozatát is, miszerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy büntetlen előéletű. A vádlott annak ellenére, hogy húsz alkalommal volt büntetve, a büntetlen előéletre vonatkozó nyilatkozatot saját kezűleg aláírta, majd ugyanezen a napon, annak érdekében, hogy a polgárőr igazolványt kiállítsák neki, a valótlan tartalmú adatlapot átadta az elnöknek, aki azt továbbította a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ezt követően a vádlott nevére kiállították a polgárőr igazolványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 31. 21:18, szombat | Belföld

Országszerte zivatarok miatt, de többfelé még a kánikula miatt is figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett még a hőség miatt is adtak ki első-, másod-, és harmadfokú figyelmeztetéseket

2021. Július 31. 18:34, szombat | Belföld

Novák Katalin: várjuk a gyerekeket az Erzsébet-táborokba

Várják a gyerekeket az Erzsébet-táborokba - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat reggel a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2021. Július 31. 17:11, szombat | Belföld

ITM: sosem látott csúcson a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés

Sosem látott csúcson van a foglalkoztatás, de folytatódik a munkahelyteremtés - áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2021. Július 31. 14:29, szombat | Belföld

Hitelminősítés - PM: a Fitch Ratings megerősítette Magyarország stabil kilátását

A Fitch Ratings nemzetzközi hitelminősítő megerősítette legfrissebb felülvizsgálatában Magyarország államadós-besorolását