Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2019. Szeptember 04. 12:07, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Különösen visszaeső bűnözőként jelentkezett polgárőrnek

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járási Ügyészség egy különös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki büntetlen előéletűnek mondta magát, amikor polgárőrnek jelentkezett.

A vádlott 2017. május végén polgárőr szolgálatra jelentkezett egy Komárom-Esztergom megyei polgárőr egyesületnél. Az egyesület elnöke szóban tájékoztatta a vádlottat ennek feltételeiről, így arról is, hogy csak büntetlen előéletű személy lehet polgárőr – számolt be az esetről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezt követően, 2017. június 7-én az egyesület irodájában a vádlott kitöltötte a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges adatlapot, mely tartalmazza az igénylő azon nyilatkozatát is, miszerint büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy büntetlen előéletű. A vádlott annak ellenére, hogy húsz alkalommal volt büntetve, a büntetlen előéletre vonatkozó nyilatkozatot saját kezűleg aláírta, majd ugyanezen a napon, annak érdekében, hogy a polgárőr igazolványt kiállítsák neki, a valótlan tartalmú adatlapot átadta az elnöknek, aki azt továbbította a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ezt követően a vádlott nevére kiállították a polgárőr igazolványt.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 07:00, csütörtök | Belföld

Az ápolók bére az eredeti ütemterv szerint emelkedik

Álhíreket terjeszt a baloldali sajtó, hiszen az ápolók béremelési programja az eredeti ütemterv és kormányzati vállalás szerint valósul meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

2021. Október 21. 05:00, csütörtök | Belföld

Sokfelé erős széllel érkezik a hidegfront

Erős széllel érkezik a hidegfront. Emiatt az ország nagy részére figyelmeztetéseket is kiadott csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2021. Október 20. 18:11, szerda | Belföld

Anyagilag és szexuálisan kihasználtak egy kislányt, fegyházra ítélték őket

Két vádlottat emberkereskedelem miatt kilenc, illetve kilenc és fél év, másik kettőt kiskorú lány ellen elkövetett szexuális erőszak miatt három év nyolc hónap, illetve négy év fegyházra ítélt első fokon a törvényszék

2021. Október 20. 15:06, szerda | Belföld

Lopott autóval ment lopni

A nyomozók őrizetbe vették a véméndi tolvajt, és kezdeményezték letartóztatását.