Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2016. Szeptember 02. 09:32, péntek | Életmód
Forrás: V-homeopatia.info.hu

Kutyaharapást szőrivel - allergiás szénanátha kezelése 4 lépésben

Kutyaharapást szőrivel - allergiás szénanátha kezelése 4 lépésben

1. Az allergénből készült homeopátiás szer
2. Antihisztamin jellegű hatást kifejtő homeopátiás szer
3. Szer az egyéni tünetekre
4. A túlzott immunválasz csökkentése

1: Az allergénből készült homeopátiás szer

Kora nyári időszakban három gyakori allergénből készült homeopátiás szert adhatunk, ha ismerjük az allergia kiváltó okát. A szereket adjuk 15 CH potenciában, naponta 1x5 golyócskát.

Pollens – kora nyári pollenek keveréke

Ambrosia – parlagfűből készült homeopátiás szer

Artemisia – fekete ürömből készült homeopátiás szer

Hogyan hat? Az allergén ingere, mely a homeopátiás szerben van, elég ahhoz, hogy megtanítsa az immunrendszert, hogy reagálnia kell erre az anyagra, de ne váltson ki allergiás reakciót. Ezért amikor nagy mennyiségben találkozik a szervezet a pollennel, a szervezet már ismeri az ingert, és ez nem okoz olyan erős allergiás tüneteket.

2: Antihisztamin hatású szer

A Histaminum homeopátiás szer a hisztamin felszabadulását gátolja. Adható hagyományos antihisztaminok mellé is, mert kiegészíti a hatását. A hagyományos antihisztaminok az allergiás reakcióért általában felelős hisztamint érzékelő receptorokat kötik le, ezért főleg megelőző kezelésre alkalmasak. A Histaminum olyan esetekben is javasolt, amikor már kialakult az erős allergiás tünet! Javasolt potencia enyhe esetben 2x 5 golyó a 15 CH-ból, erős allergia esetén félóránként 5 golyó a 30 CH-ból, javulásig, utána napi 2x5 golyó a 15 CH-ból.

3: Szer az egyéni tünetekre

Itt az allergia fellángolásakor tapasztalt egyéni tüneteket vesszük figyelembe, vagy adjunk szénanáthára, náthára összeállított komplex szert (pl. Coryzalia). A monoszereket 9 vagy 15 CH potenciában adjuk, akár félóránként. Ha javul a tünet, szedje a beteg napi 2 alkalommal a szert.

Gyakori monoszerek, feltűnő tünetekkel:

Euphrasia – piros, könnyező, viszkető szem

Apis – duzzadt szem, orrhang

Nux vomica – stressztől rosszabbodó allergia

Arum tryphillum – rekedt hang, cserepes száj

Arsenicum album – kevés váladék, pirosra csípett orr

Sabadilla – torokviszketés, bő orrfolyás

További szerekről ITT olvashat

4: Immunmoduláció szere

A fehérvérsejtek, melyek az immunvédekezésben játszanak szerepet, a csecsemőmirigyben szerzik meg azt a kulcsfontosságú képességüket, amely lehetővé teszi a saját és a nem saját anyagok elkülönítését. A csecsemőmirigyben képződő Thymuline fontos szerepet játszik a T-sejtek differenciálódási folyamatában. A Thymuline-ból készült homeopátiás szer immunszabályozó hatású, mérsékli az allergiás túlzott immunválaszt.

Javasolt szedés:
Enyhe kiegészítő kezelésként a tüneti szer, az allergénből készült szer és a Histaminum mellé –Thymuline 9 CH heti 1x10 golyócska
Heveny allergiás reakció esetén ez napi 2-3x5 golyócska adagra emelhető.

Szedési táblázat, parlagfűallergiásoknak: ITT tőlthető le

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 16. 08:10, szombat | Életmód

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a Földközi-tengerből a tengeri füvek

Évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengeri füvekből képződő \"labdácskák\" - derült ki egy új tanulmányból, amelyet a Scientific Reports című folyóirat publikált.

2021. Január 15. 15:03, péntek | Életmód

Tíz éve a legnagyobb mértékben nőttek a PC-eladások tavaly a világon

Tíz éve a legjelentősebben bővültek a PC-eladások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt megnőtt kereslet hatására - derül ki három vezető ágazati cég adataiból.

2021. Január 14. 13:09, csütörtök | Életmód

A gyermekek internetes zaklatása bármikor és bárhol megtörténhet

A gyermekek zaklatása a technológia fejlődésével már nemcsak az iskolában töltött időszakra korlátozódik, otthonukra és a szabad idejükre is átterjedhet

2021. Január 13. 15:06, szerda | Életmód

A tipikusnál tovább tart a koronavírus okozta tüdőgyulladás

Más tüdőgyulladásokkal összehasonlítva az új típusú koronavírus okozta tüdőgyulladás súlyos komplikációit a betegség hosszú lefolyása okozhatja, nem pedig az, hogy egy jóval súlyosabb betegségről van szó