Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 23. 08:20, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI

Labdarúgó MK - Legyőzték a bajnok Győri ETO FC együttesét

Labdarúgó MK - Legyőzték a bajnok Győri ETO FC együttesét

Megvédte címét a Debrecen a labdarúgó Magyar Kupában, mivel a kispesti Bozsik Stadionban rendezett szerdai döntőben Adamo Coulibaly vezérletével és két góljával 2-1-re legyőzte a bajnok Győri ETO FC együttesét.

Sikerével a Debrecen - amely története során hatodszor nyerte meg a trófeát - 30 millió forinttal gazdagodik, míg a vesztes Győr 10 millió forintot kap.

Mivel a Győr bajnokként a Bajnokok Ligájában indulhat, így a Debrecen már a találkozó előtt is biztos Európa Liga-indulónak számított, ugyanakkor sikerével a hajdúsági gárdának csak később, a selejtező második körében kell bekapcsolódnia a második számú európai kupasorozatba.

Magyar Kupa, döntő:
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 2-1 (0-1)
------------------------------------
Bozsik Stadion, 5570 néző, v.: Kassai
gólszerző: Coulibaly (51., 86.), illetve Andric (17.)
sárga lap: Ramos (19.), illetve Trajkovic (45.), Takács (92.)

Győr:
-----
Molnár P. - Svec, Takács Á., Lipták (Djordjevic, 81.), Völgyi - Pátkai, Kamber - Varga R. (Kronaveter, 32.), Trajkovic (Dudás, 62.), Kink - Andric

DVSC:
-----
Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros, Korhut - Bódi, Ramos, Czvitkovics (Se. Bouadla, 81.), Ferenczi (Szécsi, 68.)- Kulcsár T. (Sidibe, 40.), Coulibaly

I. félidő:
----------
17. perc: Andric kapott labdát a bal oldalon, a 16-oson belülre érve egy lövőcsellel elfektette Mátét, majd kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

II. félidő:
-----------
51. perc: Coulibaly küzdötte be magát a 16-oson belülre, lövésébe egy győri védő beleért, így a labda a tehetetlen Molnár fölött átszállva a kapuban landolt (1-1).
86. perc: Coulibaly tört be a 16-oson belülre, lerázta magáról védőjét, majd rendkívül okosan passzolt a bal alsó sarokba (2-1).

Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a Debrecen, Andric szép egyéni megmozdulását követően a bajnok Győr már a 17. percben vezetést szerzett. Pintér Attila együttese magabiztosan őrizte előnyét, és Kink révén akár növelhette is volna azt, de az észt támadó csak a kapufát találta el.A fordulást követően is a hajdúsági gárda kezdeményezett és a bajnokság góllövőlistáján éllovas Coulibaly szerencsés találatával gyorsan egyenlített.


A francia támadó az egész mérkőzésen rendkívül agilisan futballozott, a Debrecen szinte minden támadásában kulcsszerepet játszott, teljesítményére pedig a 86. percben tette fel a koronát, ugyanis egy remek betörés végén gólt szerzett, amivel eldöntötte a kupa sorsát.

Az érmeket és a trófeát Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságért és sportért felelős államtitkára, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke adta át.

Fotó:MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.