Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 21. 11:05, kedd | Helyi
Forrás: MTI-V

Labdarúgó NB I - A bennmaradás a cél Gyirmóton

Labdarúgó NB I - A bennmaradás a cél Gyirmóton

A bennmaradás a célja a labdarúgó NB I-ben újonc Gyirmótnak, melynek szakmai stábját hétfőn mutatták be.

A gyirmóti Alcufer Stadionban tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klubnál "csúcsévnek" tartják az elmúlt szezont, mivel teljesült a tulajdonosok nagy álma, amiért nyolc éve küzdöttek: a csapatnak sikerült megnyernie az NB II-t, és története során először feljutott az élvonalba.
Bemutatkozott az új vezetőedző, az amerikai Sporting Kansas City utánpótlásától hazatérő Urbányi István, aki kijelentette, hogy újoncként a céljuk a bennmaradás lesz. Munkáját másodedzőként Györök Tamás és Nagy László, kapusedzőként Tőkés László, erőnléti és rehabilitációs edzőként pedig Holanek Zoltán segíti.
A csapat hétfőn kezdte a felkészülést a július 16-án kezdődő bajnoki évadra. Egyelőre a másodosztályt megnyerő keret minden tagja Gyirmóton edz, Urbányi ezen a héten dönti el, kire nem tart igényt az NB I-ben, és ezt követően határoz az új igazolásokról is. A felkészülést rövid ausztriai edzőtábor is színesíti majd.
A Gyirmót FC második kerete a megyei bajnokság, majd az osztályozó megnyerése után az NB III Nyugati csoportjába jutott, az utánpótlás-együttesei pedig - a nyolc akadémiai csapatot magában foglaló kiemelt bajnokság alatti - első osztályba kerültek. Klement Istvánt, a Győri ETO akadémiájának korábbi vezetőjét tavasszal felkérték a klub teljes utánpótlásának átvilágítására, a megállapításait pedig hamarosan a tulajdonosi kör rendelkezésére bocsátja.
Mint elhangzott, a szeptemberben felavatott új gyirmóti stadionban júliustól további fejlesztések várhatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.