Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. December 12. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: ETO Park

Laci Bácsi az ETO Parkban

Laci Bácsi az ETO Parkban

Gyorsan elsajátítható trükköket mutat mindenki Laci Bácsija az ETO Parkban.

Bevásárlás, díszcsomagolás, karácsonyfa öltöztetés és az adventi menü. A csillogás a sok tennivaló közt fakulhat, ha a feladatok az utolsó pillanatra maradnak. Vannak azonban trükkök, amivel a várakozás öröme megőrizhető.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács gyorsan elkészíthető, az egész család szája íze szerinti, ünnepi falatokat ajánl az ETO Park karácsonyi főzőshowján december 17-én, melyhez a konyhai gépeket a Puskás Profil biztosítja.

Az ünnepekben az a szép, hogy összegyűlik a család, s egy asztalnál mosolygósan, meghitten töltik együtt az egymásra megérdemelt időt. Laci Bácsi is az értékes időt tartotta szem előtt a menü összeállításánál: halgombóc levessel, pulykaraguval és csokoládéfánkkal készül.

A családok fő ünnepi étele egykoron a disznótoros, az orjaleves volt, mára a hal, esetleg a pulykasült lett a karácsony elengedhetetlen íze. Hogy a hal a gyerekek számára is élvezhetően ízletes legyen, és a szálka ne jelentsen gondot, tökéletes megoldás a halgombóc leves. „Unokáimmal is kipróbáltam már, nagyon szeretik és várják a halgombócokat. Amivel még pikantériát adhatunk a levesnek, az a babérlevél, a citrom és egy kis tejfel. Pulykából kétféle ragut is készítek, az egyik egy magyaros jellegű ínyes, a másik pedig egy barnamártásos. Az utóbbit azoknak ajánlom, akik kedvelik a vadas ízvilágot, de a vashúst kevésbé. Lesz benne áfonyalekvár, aszalt szilva, gomba…is” „Desszertnek a nagy odafigyelést igénylő, és kevésbé izgalmas beiglivel szemben szintén egy könnyen és hamar elkészíthető süteményt ajánlok, az égetett tésztából készült csokoládéfánkot, amit akár az utolsó percben is kisüthetünk, s tálalhatunk a családunk számára.”

„Sok zsiványságot elárulok, ami a könyvekbe nincs leírva, hogy a háziasszonyoknak, s mindenkinek, aki süt-főz, sikerélménye legyen. Várok mindenkit szeretettel!”

Boldog, meghitt karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsonyi főzőshow
ETO Park
2011. december 17. 11 óra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.