Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 09. 10:20, hétfő | Helyi

Lakossági tájékoztató: A győri önkormányzat lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket

Lakossági tájékoztató: A győri önkormányzat lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket

A győri önkormányzat elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-i nyilvános városi rendezvényeket- írja közleményében a győri polgármester.

"Kizárólag a Díszközgyűlést tartjuk meg zárt ajtók mögött, ahol átadom a díszpolgár, Pro Urbe és sajtódíjakat. Számomra a győriek biztonsága és egészsége az első.
A márciusi ifjakra néma koszorúzással, tisztelettel a szívemben emlékezem. Köszönöm a győri kulturális intézmények munkáját, amelyet a március 15-i megemlékezési műsor előkészítésébe fektettek.
Kérem a győrieket, hogy a nagy létszámú rendezvényeket kerüljék el, kokárda kitűzésével róják le tiszteletüket nemzeti ünnepünkön.
Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy Győrben koronavírussal fertőzött beteg lenne, fokozott óvatosságra intem a város lakóit, az oktatási és kulturális intézmények diákjait és dolgozóit. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását, az illetékes hatóságokkal szoros együttműködésben, felelősséggel, az operatív törzs ajánlásainak figyelembevételével dolgozunk a vírus terjedésének megelőzése és a lakosság védelme érdekében.
A megelőzés jelenleg is leghatékonyabb módja a legismertebb magyar orvos, Semmelweis Ignác ajánlása, a kéz gyakori fertőtlenítése, az üdvözlés során a testi kontaktus kerülése.
Intézményeinket a következő napokban fokozatosan kézfertőtlenítővel látjuk el, melyek beszerzése folyamatban van.
Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, hívják házhoz az orvosukat."
- írta a sajtóközleményben Dr. Dézsi Csaba András- Győr Megyei Jogú Város polgármestere.

Forrás: Sajtókölemény

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.