Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 24. 14:29, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Láncfűrészes férfi támadt emberekre Svájcban

Láncfűrészes férfi támadt emberekre Svájcban

Láncfűrészes férfi támadt emberekre Svájcban, a német határ közelében fekvő Schaffhausenben - erősítette meg hétfőn kora délután a svájci rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrség is megerősítette, hogy a támadónál láncfűrész volt. Közölték azt is, hogy a történteket nem tekintik terrortámadásnak. A rendőrség elmondta, hogy öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan. A hatóságok több részletet nem hoztak nyilvánosságra, de egy időre lezárták Schaffhausen központját, és keresik a gyanúsítottat.

"Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt" - mondta el egy rendőrségi szóvivő, aki tudatta, hogy a rendőrséget 10.39 órakor értesítették, és több tucat rendőr- és mentőautó vonult ki a helyszínre.

A rendőrség koradélután tudatta, hogy azonosították a támadót, de személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, csak a személyleírását. Ez alapján a férfi 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű, és feltehetőleg egy svájci rendszámű Volkswagennel közlekedik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.