Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Február 13. 16:24, csütörtök | Belföld

Látogatási tilalmat rendeltek el két kórházban is, tart az influenza-járvány

Látogatási tilalmat rendeltek el két kórházban is, tart az influenza-járvány

Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szombattól - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Hasonló tiltás van érvényben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában is.

Veszprém megyében az elmúlt héten mintegy ezren, azaz másfélszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban.
A járvány leginkább a gyermekeket és a 35 év alattiakat érinti- írták.

A népegészségügyi szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni a veszélyeztetettek részére ingyenesen igényelhető influenza elleni védőoltást,a védettség kialakulásához 14 napra van szükség.

A betegség által veszélyeztetettnek tekinthetők a krónikus vagy immunrendszeri betegségben szenvedők, a gyerekek, az idősek, a várandósok, illetve azok, akik gyakran vesznek igénybe tömegközlekedést, vagy közeli kapcsolatba kerülhetnek betegekkel.

Jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Zala és Pest megye egészségügyi intézményeit érinti részleges vagy teljes látogatási tilalom.


Látogatási tilalmat rendeltek el a pécsi klinikai központ fekvőbetegosztályain

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbetegosztályain látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt - közölte az intézmény.

A közleményben kitértek arra, hogy védőfelszerelés - így orr- és szájmaszk, valamint védőruha - használata és kézfertőtlenítés mellett a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő, szülés esetén a szülő nő által meghatározott kísérő, valamint a súlyos állapotú beteg hozzátartozója kivételt képez a tilalom alól, ha az adott egység vezetője a látogatásra engedélyt ad.

Forrás: origo.hu

Kép: nepszava.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár