Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 03. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

Látogatókra számíthatnak a vízmű adósai

Látogatókra számíthatnak a vízmű adósai

Sokan és sokkal tartoznak a Pannon-Víz Zrt.-nek, a társaság kintlévősége az augusztusi mérleg adatok szerint. A Társaság kintlévősége lakossági ügyfeleknél 508 MFt, vállalkozásoknál pedig 172 MFt.

A kintlévőség túlnyomó részét a lakosság halmozta fel. Családi házas körzetekben a kilencven nap után sem fizető lakossági fogyasztóknál fizikailag megszüntetjük a vízbekötést, így a hátralék nem halmozódik. Lakossági fogyasztót soha nem hagyunk és nem hagyhatunk víz nélkül, a létfenntartáshoz közegészségügyileg előírt vízmennyiséget mindig biztosítjuk. Ehhez egy közeli, 150 m-en belüli közkifolyót jelölünk ki, innét hordhat vizet akinél megszüntettük a vízbekötést. Vállalkozásoknál is hasonló az eljárás, szintén közterületen megszüntetjük a bemenő vezetéket. A múlt héten éppen egy jó nevű győri panzió csak akkor fizette be 800 ezer forintos víz-, csatornadíj tartozását, amikor megjelent előttük a markológépünk a szerelő brigáddal, a bemenő vízvezeték megszüntetése céljából. Társasházban lakó lakossági fogyasztóknál eddig szűkítőt építetünk be a bemenő vízvezetékbe, így csak szivárgott a víz a csapokból. Sokan visszaéltek ezzel a lehetőséggel, kiszerelték a szűkítőt.

Nemrég kötöttünk szerződést egy követeléskezeléssel és behajtással foglalkozó társasággal, a MIXTON Zrt.-vel, akik a nevünkben fognak eljárni a hátralékkal rendelkező fogyasztókkal szemben. Kilencszáz győri címet kapott a napokban a Mixton csapata, személyesen keresnek fel minden hátralékkal rendelkező fogyasztót, azokat, akik eddig nem reagáltak a vízmű sorozatos megkeresésére. Minden érintett fogyasztóval személyesen elbeszélgetnek és 72 órás határidőt adnak arra, hogy felkeresse a vízművet és rendezze számláját, vagy részletfizetést kérjen. A MIXTON akciójának hatására máris egyre többen keresik a vízművet azok közül, akiket eddig sehogy sem tudtunk megszólítani.

Kérjük hátralékkal rendelkező Fogyasztóinkat, keressék ügyfélszolgálatunkat, ne terheljék meg a vízdíjtartozást a végrehajtás és a fizetési meghagyás költségeivel!

Több támogatási rendszer létezik, amelyeket a helyi önkormányzati rendeletek szabályoznak: adósságkezelési, vagy lakásfenntartási támogatás is igényelhető. A hátralékkal rendelkező - akár családi házas, akár társasházi fogyasztó – ha felveszi a kapcsolatot Társaságunkkal, még saját hatáskörben is tudtunk segíteni kamatmentes részletfizetéssel, fizetési haladék engedélyezésével, de aki nem mutat semmilyen fizetési hajlandóságot, azoknál az ügyfeleinknél – a becsületesen fizető fogyasztóink védelmében – kénytelenek vagyunk a leghatékonyabb módszereket alkalmazni.

Címkék: Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.