Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Február 18. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: FLESCH KÁROLY NONPROFIT KFT.

Láttad-e már a zenét?

Láttad-e már a zenét?

Szentpéteri Csilla Mosonmagyaróváron lép fel.

Szentpéteri Csilla zongoraművész 2015. májusában indította útjára műfajokon átívelő országos ifjúsági koncertsorozatát helyi alap- és középfokú művészeti iskolákban tanuló diákok, tanárok bevonásával, LED-falakra komponált látványvilággal gazdagítva, kitűnő zenésztársak közreműködésével. Kilencven perces, élvezetes örömzenélés, interaktív zenetörténeti ismeretterjesztés, kalandozás korszakokon, stílusokon át.

Klasszikus szerzők műveit értelmezi újra, mai modern átirataiban, ötvözve saját kreatív gondolataival, melyek egyszerre képviselnek régi értékeket és innovációt. Az instrumentális zene hatására a diákok képesek megfogalmazni saját gondolataikat, érzelmeiket, saját szerzeményeivel motiválja őket a zeneszerzésre.

Ha Vivaldi, Mozart, Beethoven, Liszt, Brahms és társai ma élnének, vajon milyen zene hatna rájuk, milyen zenét komponálnának? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ifjúsági koncertsorozatában Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki 2000-ben új műfajt teremtett Magyarországon, formabontó módon tisztelegve a zeneirodalom nagyságai előtt, de a XXI. század hangján.

Szentpéteri Csilla missziójának érzi kihangsúlyozni, hogy a zene mindennapunk része kell, hogy legyen, s hogy minden zenei stílus elengedhetetlen alapja a klasszikus zenei képzés, mely egyetlen útja a minőségi, magas színvonalú zenélésnek.

De a bemutatott zenei stílusokkal azt is bizonyítja, hogy ha bármelyik gyermekben megcsillan a különböző műfajokra nyitottság, akkor széles látókörű, segítőkész tanárok, mentorok biztatásával bárkiből lehet Mozarton túl Chick Korea, Al di Meola, Diana Crall, Mark Knopfler, Oscar Peterson, Miles Davis….
Komplex audio-vizuális élmény a XXI. század gyermekeinek!

2016. február 26-án délelőtt 11 órakor Szentpéteri Csilla zongoraművész és városunk zeneiskolája közös koncertet ad a Flesch Károly Kulturális Központban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.