Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Október 15. 14:49, péntek | Bulvár
Forrás: HírTV

Leáll Angelina Jolie filmje?

Leáll Angelina Jolie filmje?

Visszavonta Angelina Jolie háborús szerelmi filmjének forgatási engedélyét a boszniai Muzulmán-Horvát Szövetség kulturális minisztériuma a növekvő felháborodás hatására. Az AFP csütörtöki közlése szerint az amerikai filmsztár azér

A felháborodás oka, hogy a koprodukciós film témája egy megerőszakolt bosnyák nő és szerb erőszaktevője közt kibontakozó szerelem. Jolie a szarajevói Scout Filmmel közösen készítené el a filmet, és a forgatókönyvet be is adták a minisztériumba. Edin Sarkic, a boszniai produkciós cég vezetője azt mondta, hogy „csak reménykedni tud a pozitív válaszban”.

Jolie, aki jelenleg Magyarországon tartózkodik férjével, Brad Pitt-tel, abban reménykedett eddig, hogy novemberben elkezdheti a forgatást Szarajevóban és Zenicában. „Nem forgathatják le a filmet Boszniában, illetve csak akkor, ha olyan forgatókönyvet mutatnak be, amely alapjaiban különbözőik az eddigitől” – mondta a boszniai állami rádiónak adott interjújában Gavrilo Grahovac kulturális miniszter szerdán.

A délszláv háborúban megerőszakolt nők szerint is tűrhetetlen a film témája. A helyi média számolt be arról, hogy a háborús szerelmi történetben egy szerb erőszaktevő és bosnyák muzulmán áldozata között szövődik szerelem. „A háború idején megerőszakolt több ezer nő vallomásai közt egyetlen egy sem akadt, amely az áldozat és a tettes közti szerelemről szólt volna. Nem hagyjuk, hogy meghamisítsák a szenvedésünket” – mondta Bakira Hasecic, az áldozatok szövetségének vezetője.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára