Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Április 26. 08:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Leányálom-premier szombaton a Vaskakas Bábszínházban

Leányálom-premier szombaton a Vaskakas Bábszínházban

Leányálom címmel női sorsokat megelevenítő, felnőtteknek szóló darabot mutat be a győri Vaskakas Bábszínház szombaton Pelsőczy Réka rendezésében.

A szövegkönyvet női élettörténetekből, vallomásokból állították össze az alkotók: a rendező, Solt Róbert dramaturg és az előadás három színésze, Kocsis Rozi, Ujvári Janka és Gergely Rozália - mondta Csobod Eszter művészeti titkár az MTI-nek.

A mosodában játszódó színműben nők mesélnek saját sorsukról, az anyaságról, a barátságról, a szexről, az anorexiáról, az öregségről. Miközben tisztulnak a ruhák, tisztulnak a történetek, az emberi sorsok.
Az alkotóközösség a huszadik század második felének magyar könnyűzenéjével és sok humorral fűszerezte a történetek sorát, hogy az élettel való egyezések szórakoztatóak (is) legyenek.

"Vannak a férfiak. És vannak ezek a nők. Mi. Anyám, nagyanyám, húgom, barátnőm, szomszédom. Valami hasonló bennünk, valami ismétlődik. Valami, ami jó, ami fáj, ami nehéz, ami nevetséges. Sokat köszönhetünk egymásnak. Jót meg rosszat. A földön állunk. Mindent túlélünk. A nők mozgatják a világot. Nem fönt, hanem lent. A piacon, az utcán, a fürdőben, a munkahelyen" - vallja az előadásról Pelsőczy Réka. A Katona József Színház színész-rendezője két évvel ezelőtt már dolgozott együtt a Vaskakas csapatával, akkor A pecsenyehattyú és más mesék című produkciót vitte színre.

A Leányálom díszleteit Kalmár Bence, jelmezeit Tihanyi Ildikó tervezte, a koreográfia Fejes Kitty munkája.

A Vaskakas évek óta színesíti repertoárját felnőtteknek szóló előadásokkal. Korábban egyebek között a Kádár Kata revüt, a Bernarda Alba házát és Az eső labirintusát játszották tizenhat éven felülieknek nagy sikerrel.

Címkék: Leányálom, vaskakas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.