Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 02. 11:00, csütörtök | Helyi

Lébény – Róma: Lébényi ajándékot kapott Ferenc pápa

Lébény – Róma: Lébényi ajándékot kapott Ferenc pápa

Róber Viktória és Giuseppe Monsone fiatal házasokként pápai áldásban részesültek a közelmúltban a Vatikánban.

Viktória a győri –korábbi nevén Zichy Ferenc Látogatóközpont-, ma már Szent László Látogatóközpontban dolgozott. A lébényi Szent Jakab - Látogatóközpontban idegenvezetőként egy spanyol-olasz zarándokcsoportot fogadott. Ekkor ismerkedett meg az olasz származású Giuseppével, aki önkéntes tevékenységei miatt már számos alkalommal megfordult a Vatikánban.

Ez év szeptemberében itthon fogadtak egymásnak örök hűséget nászmise keretében, amelyen több országból tizenkét pap koncelebrált; a Vatikánban pedig pápai áldást kaptak.

A rajzra írt szöveg magyarul: „Ferenc pápa imádkozunk érted.”


„A pápai áldás feltétele, hogy a házasságkötés az azt megelőző három hónapon belül történjék. Mindenképpen egyházi esküvő szükséges hozzá és hogy a pár részesüljön jegyesoktatásban. Egy kedves barátunk, a szlovéniai apostoli nuncius Julius Janus kísért el bennünket, így nyílt lehetőségünk a pápával való közvetlen találkozásra, beszélgetésre.” – mesélte Viktória.
Viki szakrális témájú alkotásai, grafikával illusztrált emléktárgyai Magyarországon több helyen és külföldön is megtalálhatóak. Ferenc pápának egy általa készített, a lébényi Szent Jakab templomot ábrázoló grafikát vittek magukkal ajándékba.
Ferenc pápa szavaira, közvetlenségére, derűjére igazi, lélekemelő pillanatokként emlékeznek.

Képek forrása: Róber Viktória; Servizio Fotografico de l’Osservatore Romano

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.