Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 13. 10:12, kedd | Belföld

Lecsapott a Nébih egy rovaroktól hemzsegó, házhozszállító étteremre Budapesten

Lecsapott a Nébih egy rovaroktól hemzsegó, házhozszállító étteremre Budapesten

A Nébih több millió forintos bírságot szabott ki annak a cégnek, ahol nem minden szakácsnak volt érvényes egészségügyi vizsgálata, az ételmaradékot a folyóson tartották, a konyha ablakin pedig nem volt szúnyogháló.

Azért, ez a XI. kerületi Bod Péter utcai étterem hemzsegett a rovaroktól.

A hatóság keddi közleménye több mint 34 kilogramm alapanyagot vont ki a forgalomból, ezek túlnyomó részének nyomon követése nem volt biztosított, de akadt köztük lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer is. A borjúhússal sem volt minden rendben, mivel arról az étteremnek nem volt számlája, így több mint 360 kilogramm felhasznált hús nyomon követése nem volt biztosított, eredete nem igazolható.

A feltárt jogsértések miatt az éttermet üzemeltető élelmiszer-vállalkozást több millió forint bírság megfizetésére kötelezte a hatóság.

A jogsértéseket tartalmazó lista szerint a budapesti székhelyű Vorotex Hegy Kft. az érintett, az ellenőrzött hely a XI. kerületi Bod Péter utcában található.

Forrás: origo.hu

Kép: nebih.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.