Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Január 24. 12:35, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Lecserélnék a rendszámokat

Lecserélnék a rendszámokat

Az autók rendszámtáblájának cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium, ebből pedig a tervek szerint az idén 12 milliárd folyhat be az államkasszába.

A kormány teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszer bevezetésére készül, ez pedig a rendszámok kötelező cseréjével járna. Mint kiderült, a tárcák egyelőre a rendszámok több lépcsőben, felmenő rendszerben és önkéntes alapon megvalósuló cseréjének lehetőségét vizsgálják, egyidejű és kötelező cseréről szó sincs. Az autósokat mindenesetre meglepte az ötlet, amely legkorábban idén ősztől valósulhat meg.

Bécsi rendszámú autó a vasútállomás előtt. Jobb ha ismerkedünk a látvánnyal, hamarosan nálunk is hasonlóak lesznek a rendszámtáblák. A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint ugyanis még az idén 12 milliárd forinttal gyarapítanák a költségvetés bevételeit, mégpedig a táblák lecserélésével. A járművek hatósági jelzése az üzembentartó vagy tulajdonos lakóhelyének, székhelyének megfelelően a megyére, esetleg járásra vagy városra vonatkozó jelzést is tartalmazna. Az autósokat megosztotta a rendszámcsere híre, van aki már számított rá, de olyan is akad aki teljesen feleslegesnek tartja.

A legfrissebb hírek szerint a rendszámokat nem egyszerre és kötelezően, hanem több lépcsőben, felmenő rendszerben és önkéntes alapon kellene majd lecserélni. A tervezett területi kódot pedig sok környező országban sikeresen alkalmazzák, például Ausztriában, Horvátországban, Szlovákiában és Németországban is hasonló szisztémával készülnek az ottani autó azonosítók. A rendszámcserével kapcsolatban annyit már tudni lehet, hogy a részletes szabályozási javaslat májusra készülhet el, nyáron pedig a kormány el is fogadhatja azt. Az új típusú rendszámok pedig legkorábban ősztől jelenhetnek meg, először az újonnan forgalomba hozott gépjárműveken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.