Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2015. Február 11. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Ledolgozható a közterület felügyelet bírsága?

Ledolgozható a közterület felügyelet bírsága?

Ledolgozható-e vagy „leülhető-e” a közterület felügyelet által kiszabott bírság? Erre a kérdésre válaszol az onlinejogsebesz.hu. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Tegnap kaptam egy levelet a kerületi közterület felügyelettől, melyben az áll, hogy az egyik kereszteződésben egy kötelező haladási irány tábla figyelmen kívül hagyása miatt 50000 Ft-os bírságot szabnak ki rám. Az esetre emlékszem, balra kanyarodtam a körútra, de ezt nem tehettem volna a kihelyezett kötelező haladási irány (egyenesen) tábla miatt. A szabályszegést elismerem, de mivel az adott helyzetben senkit nem akadályoztam/veszélyeztettem, erős túlzásnak érzem ezt a mértékű pénzbírságot, már csak azért is, mert ez több mint a havi fizetésem harmada. A bírságot elvből sem szeretném kifizetni, mivel szerintem nincs összhangban az elkövetett szabálysértéssel. Mi történik, ha nem fizetem be? Inkább ledolgoznám közmunka keretében, vagy leülöm a börtönben. Van erre lehetőségem, ha a gépkocsi a saját tulajdonom? Nem árverezhetik el emiatt? Válaszukat előre is köszönöm!
2014. 11. 24.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Az Ön által elkövetett szabálysértés esetén nincs lehetőség csökkentésre, mert tételes büntetési tétele van.
Ha nem akarja/tudja kifizetni, akkor az eljárás végén valóban lehetőség lesz a közmunkára vagy a “leülésre”, de ehhez az eljárás valamennyi stádiumát végig kell várnia és járnia (a végső lépés a bíróság lesz).

Ne aggódjon, az autó árverésére nem fog sor kerülni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 14:08, hétfő | Belföld

Kezdődik a ferihegyi repülőtér 2-es futópályájának felújítása

Hétfőn elkezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es futópályájának felújítása, amelyet az eddigiektől eltérően egyetlen ütemben végeztet el a Budapest Airport.

2020. Szeptember 28. 12:06, hétfő | Belföld

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

2020. Szeptember 28. 10:04, hétfő | Belföld

A kormányt kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tesznek fel azonnali kérdéseket és kérdéseket az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

2020. Szeptember 28. 07:07, hétfő | Belföld

Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen

Nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen, a rendszeres maszkhasználattal a betegek meg tudják akadályozni a koronavírus-fertőzés átadását, az egészségesek pedig meg tudják védeni magukat a fertőzéstől