Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 17. 11:40, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Leépítés a hivatalnál

Leépítés a hivatalnál

Közel 100 dolgozóját bocsátja el a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal ezekben a napokban. A hivatal minden szervénél megszüntetik az üres álláshelyeket, így kevesebb munkaviszonyt kell felmondani.

A kormány néhány napja döntött úgy, hogy több mint 6700 álláshelyet szüntet meg a közszférában, az elbocsátás keretében a kormányhivatalokból küldik el a legtöbb dolgozót. A felmentések információnk szerint január 18 - án, vagyis ezen a héten szerdán kezdődnek meg.

Nyílik a Megyeháza ajtaja. Itt ebben az épületben működik a Győr - Moson - Sopron Megyei Kormányhivatal is. Eredményes évet zártak, de túl sokan vannak. Legalábbis ez lehet a hátterében annak a kormánydöntésnek amely szerint országosan több mint 6700 álláshelyet szüntetnek meg a közszférában. A legtöbb dolgozót pedig a kormányhivataloktól kell elküldeni. A döntés természetesen a megyei hivatalt is érinti, itt helyben közel 100 munkatársnak mutatnak ajtót a közeljövőben. A leépítés minden szakigazgatási szervet és a törzshivatal főosztályait arányos mértékben érinti. Az elsődleges cél, hogy ha már embereket kell elküldeni akkor legalább első körben az üres, vagy be nem töltött álláshelyeket szüntetik meg. A megyei kormányhivatal egyébként 1054 dolgozót foglalkoztat, ebből küldenek el most majdnem 100 - at, vagyis nagyjából 10 % - os lesz a leépítés. Úgy tudjuk, a felmentések január 18 - án, vagyis most szerdán kezdődnek a kormányhivatalban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.