Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2010. Január 27. 06:32, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Lefegyverezi a jogszabály a vagyonőröket

Lefegyverezi a jogszabály a vagyonőröket

Sebezhetőek lehetnek a stratégiai épületek, mint például a Paksi Atomerőmű a Vagyonőrök Kamarája szerint. 2010 eleje óta ugyanis a fegyvertartási törvény nem teszi lehetővé azt, hogy vagyonőrök, biztonsági őrök és testőrök fegyver

Akinek lejár az engedélye, annak január eleje óta nem hosszabbíthatják meg a rendőrségen. Papíron ugyanis az most törvénytelen lenne.

„Ha most deklaráljuk azt, hogy a pénzintézetek fegyveres őrzés nélkül maradtak, akkor eztán gyakorlatilag nem szükséges fegyverrel sem támadni a pénzintézetekre, én azt hiszem nagyon nagy felelőtlenség most ez" - mondta Német Ferenc, a Vagyonvédelmi Kamara elnöke.

Nemcsak a bankok, de a Paksi Atomerőmű, vagy a honvédség épületei is fegyveres őrzés nélkül maradhatnak. Itt is biztonsági cégek őrködnek.

A Havaria Press úgy tudja, hogy az új törvényből egyszerűen kifelejtették a vagyonőröket és a testőröket. Az ügy hátteréről azonban nem beszélt a miniszter.

„Intézkedtem a szükséges törvénymódosítás ügyében is, várható, hogy ebben az ügyben a Parlament még a februári ülésen meghozza a szükséges döntést és ez a fegyvertartással kapcsolatos probléma rendeződni fog" - mondta Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A koronavírus-betegség gyógyításában folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

A koronavírus-betegek kezelésénél folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

2020. Május 30. 18:08, szombat | Belföld

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat

2020. Május 30. 17:07, szombat | Belföld

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendelet szerint