Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 28. 07:37, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Legalább négy emberrel végeztek – újabb brutális bandatagok rendőrkézen

Legalább négy emberrel végeztek – újabb brutális bandatagok rendőrkézen

Már hét embert gyanúsít a rendőrség azzal a rablógyilkosság-sorozattal összefüggésben, melynek egy százhalombattai ékszerész, egy 50 éves férfi és egy vietnami házaspár az áldozata. A Pest megyei rendőrök az öttagú banda két segí

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az elmúlt két hét során fogták el a már augusztusban rendőrkézre került rablógyilkosok segítőit. A meg nem nevezett Pest megyei településeken történt elfogásokkal egy időben megtartott házkutatások során több fegyvert foglaltak le a rendőrök. Az öttagú banda tagjait, akiknek – a gyanú szerint – legalább négy ember élete szárad a lelkén, még augusztusban fogták el a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint a legkorábbi bűncselekményt 2008 telén követte el a korábban Erdélyben tevékenykedő banda Magyarországon, mikor egy tököli ékszerboltból vittek el 27 millió forint értékű ékszert. Az eladót megrugdosták, s megkötözték. 2009 tavaszán – hasonlóan brutális módszerrel – a Komárom-Esztergom megyei Ácson 13 millió forint értékű ékszert raboltak egy üzletből. 2009 júliusában követték el az első gyilkosságot a banda tagjai: egy százhalombattai ékszerész albérlőjét, egy 50 éves férfit végeztek ki egy erdőben. A lelőtt áldozat holttestét elföldelték az előzőleg kiásott gödörbe. Pár napra rá az 54 éves ékszerésszel is végeztek: a férfit hangtompítós pisztollyal tarkón lőtték, ékszerüzletét pedig kirámolták. Idén februárban egy dunaharaszti játéktermet raboltak ki, majd május 18-án egy vietnami házaspárt támadtak meg. Rendőrnek öltözve megállították autójukat, egy furgonba tuszkolták, majd Ócsa határába szállították őket. Pénzt követeltek tőlük, de a 41 éves férfinál és 43 éves feleségénél csak kisebb összeg volt, ezért kivégezték őket. Holttesteiket a korábban kiásott gödörbe temették. A vietnami házaspár holttestére augusztus 17-én találtak rá a nyomozók.

A banda tagjai közül mindegyik magyarországi rablásban és gyilkosságban részt vett egy 29 éves román férfi és egy 24 éves magyar nő, a többi gyanúsított - három magyar férfi - különböző felállásban csatlakozott a pároshoz. A legutóbb elfogott gyanúsítottak - ahogy a korábban elfogottak is - előzetes letartóztatásban vannak.

(HavariaPress)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön