Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 28. 16:35, szombat | Helyi
Forrás: Győr24

Legális firkálás Győrben

Legális firkálás Győrben

Egy pályázati program segítségével, szombat délelőtt 30 fiatal esett neki az Eötvös József Általános- és Szakiskola betonkerítésének, hogy egyéni graffitikkel színesítsék meg a szürke felületet.

A Győri Rendőrkapitányság készítette azt a pályázati programot, melynek célja elsősorban az volt, hogy serkentsék az együttműködést a fiatalok, és a gyermekekkel foglalkozó hatóságok között. A Generációk biztonságáért címre keresztelt projektet a Belügyminisztérium támogatta, a Gyermekjóléti Központ pedig, mint együttműködi partner vett részt a rendezvénysorozatban úgy, hogy Szeretet Klubjukkal szabadidős foglalkozásokat szerveztek a fiataloknak.

Ennek egyik eleme volt az április 28-án megrendezett Mural Painting, amikor a lehengerlő kézügyességgel megáldott fiatalok a győri Eötvös iskola betonkerítésére festhették rá stílusos graffitijüket. A pingálóknak előzetesen pályázniuk kellett, a beküldött munkákat pedig a Gyermekjóléti Központ munkatársai értékelték. „30 alkotás érkezett, és ma ezt a 30 művet valósítják meg a gyerekek. Mindegyik munka más és más, nagyon jó kreációk születtek. Ezúton szeretném megköszönni az intézmény segítségét is, hiszen a helyszín biztosításával segítették, hogy a program a kivitelezésig megvalósuljon” – mondta portálunknak Kaliba Edit, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

A falfirkálók reggel az alapozási munkákkal indítottak, majd a fehér festék megszáradása után következhetett a tényleges munka. A hirtelen jött meleg és a szél kissé nehezítette a fújást, de a végeredmény mindenképpen magáért beszél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.