Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 22. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr24

Legatyásodtak Magdi anyus előtt a férfiak

Legatyásodtak Magdi anyus előtt a férfiak

Vasárnap Győrben láthatta a közönség Camoletti: Négy férfi gatyában című vígjátékát. A főszereplők között a 70. születésnapját ünneplő Fodor Zsóka is feltűnt, akit a Győr24 is elcsípett a kulisszák mögött.

4 nő egy fedél alatt, akik egy napon, ugyanazon jeligével adnak fel hirdetést. A jelentkezők persze gyorsan csengetnek, csak valahogy soha nem a célszemélyt találják meg. A bonyodalmak innen indulnak, míg végül négy félmeztelen, legatyásodott férfi áll az ingatlantulajdonos, azaz Fodor Zsóka lakásában. Dióhéjban ennyi a Négy férfi gatyában című darab, melyet a Fogi Színház –Budapesti Bulvárszínház jóvoltából vasárnap a győri közönség is megnézhetett a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. Mindezt olyan szereposztásban, mint Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső, Beleznay Endre vagy a már említett Fodor Zsóka, aki nem titok, hogy a napokban, egészen pontosan május 28-án ünnepli a 70. születésnapját. A hetedik X-hez közeledve a Győr24 is kíváncsi volt arra, mi történt a színésznővel, mióta a legendás otthonkáját félretéve, már nem Magdi anyusként szórakoztatja a közönséget.

Egy teljesen más szerepkörben tűnik fel a színpadon, mint a korábbi években. Milyen ez a darab és hogyan fogadták a kollégák?

Egy valaha ünnepelt dívát, egy öt férjet elfogyasztó lakástulajdonost játszom. Istentelen félreértések és komikus helyzetek jellemzik a darabot, szóval valóban egy szerethető mű. A színésztársaimmal nagyon nagy szerencsém van, mindegyikükkel találkoztam már korábban. Straub Dezső, aki a rendezője is a vígjátéknak, különösen jó barátom, ő az én Miskám volt a Csárdáskirálynőben, ahol Cecíliát játszottam. Nagyon megszerettük egymást és tulajdonképpen ezt a szerepet is az ő kérésére vállaltam el. De hasonlóképpen vagyok Nyertes Zsuzsával is, szoktam is neki mondani, hogy Zsuzsikám, te ugyanolyan szép vagy belül, mint kívül. Áldott jó természete van. De a Négy férfi gatyában kapcsán említhetném még Beleznay Endrét is, akivel egy álom a színpadon alakítani, szóval egy szónak is száz a vége, nagyon jólérzem magam ezzel a csapattal.

Bizonyára már sokan feltették a kérdést, most viszont, hogy itt van Győrben nekem is muszáj megragadnom az alkalmat: nem hiányzik a Barátok közt és a tévézés?

14 éve megy a sorozat és én 3 éve nem vagyok képernyőn, de a mai napig lépten-nyomon mindenki megállít, megsimogatják a vállamat, és ugyanezt a kérdést felteszik nekem, mint most ön. Nos a válaszom: nem! Én azért beszéltem egy éven keresztül a producerrel, hogy írjon ki, mert olyan terveim voltak, amelyeket a Barátok közt mellett nem tudtam megvalósítani. Nagyon szerettem a sorozatot és nagyon örülök, hogy eljátszhattam Magdi anyust, ezt eddig is mindig elmondtam és ezután is elfogom mondani. De olyan jó dolgok értek azóta az elmúlt 3 évben, és olyan jó szerepeket kaptam a békéscsabai Jókai Színházban, hogy egyáltalán nem bántam meg a döntésem! Én erre készültem!

Nem titok, és a rajongói is bizonyára tudják, hogy május 28-án ünnepli 70. születésnapját. Hogyan készül a nagy napra?

Nem szeretném nagy dobra verni, inkább mások ünnepelnek helyettem. Reggel például a közszolgálati televízió is készített velem egy felvételt, ami nagyon kedves és érdekes volt, de ha őszinte akarok lenni nem szívesen nézek szembe ezzel a számmal, bár nem panaszkodhatom. Az ünneplés elől ezért inkább Cambridge-be menekülök.

Most az előadás végén a kollégái is meglepték egy kis ajándékkal, és a közönség reakciójából is hallatszott, hogy nagyon szeretik önt. Fordítva is így van? Szereti Győrt Fodor Zsóka?

Nagyon szeretem a várost, és nagyon tetszik is Győr. Forgács Pétert is régóta ismerem és a győri társulatnál volt szerencsém megnézni a Vörös Pimpernelt is, ami megint csak közel áll a szívemhez. Emellett, ha van rá lehetőségem szívesen sétálok egyet a belvárosban, de különösebb élményről nem tudok beszámolni sajnos.

A Négy férfi gatyában Győrből tovább vándorol, de vannak-e a jövőre nézve további tervek?

Én mindig tele vagyok tervekkel (nevet), de egy nagyon jó dolog vár rám, október közepén úgy néz ki, hogy premierem lesz Békéscsabán. A Hat hét, hat tánc című darabra, ha minden jól megy, akkor Szomor Györggyel készülhetek, akinek egyébként is nagyon nagy rajongója vagyok, és aki egy zseniális musicalszerző. Más nem is hiányzik az életemből, mint ezek a szerepek, amiket már eljátszhattam, és amiket el fogok a jövőben. Az én életem már csak így megy…

A Győr24 és az InfoGyőr ezúton kíván Nagyon Boldog Születésnapot a színésznőnek!

Címkék: Fodor Zsóka, Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.