Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Október 29. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Legjobb rövidfilm Oscar gyanús a rendőrség új kisfilmje!

Legjobb rövidfilm Oscar gyanús a rendőrség új kisfilmje!

Nincs itt probléma kérem szépen! A magyar filmipar erősebb mint valaha, meglepő fordulatokkal és parádés alakításokkal teli a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kisfilmje.

A 444.hu hírportál "Yolo főtörzs, tisztelegj! A szabolcsi rendőrség készítette az év magyar filmjét" címmel közölte nem olyan rég, azt a preventív jellegű videót, mellyet a fent nevezett rendőrkapitánység készített. Nem csigázom tovább az olvasókat, ezt látnotok kell:

Megnéztem, elolvastam, nem hagyhatom ki, hogy ezt megosszam veletek!

"Csak egy szippantás" - A cím, egyben figyelemfelkető, de megáll a félrevezetés vádja is. Első körben én a Trainspotting magyar átiratára, és rövidített változatára gondoltam a cím alapján. Már láttam is a 8. ker legsötétebb bugyrait, napi adagért kolduló herkásokat, de tévedtem, nem egy klasszikushoz nyúltak a rend őrei. Abszolút pozitív csalódás. A mű két alap problémája, ami köré az egész cselekményszál és a tragikus végkifejlet is épül, nem más mint a fiatalok alkoholfogyasztása és a dohányzás. De micsoda művészi keretben!

A mű főhősei, Zsófi ( nála lesz a filmben legtöbbet látott buli ), Hugi, ő a húg, és egy igazi badass, keménytökű csávó, a "jófejsrác" Martin. Izgatottan vetettem magam bele a filmbe, hiszen, filmtörténeti momentum részese lehetek. Szavakban nem lehet visszaadni a történést, a filmet, az effekteket és színési alakításokat, ezért csak röviden, tömören, és az alkotáshoz képest elképesztően puritán módon tudok és fogok csak írni a cselekményről.

Hugira igen csak rájár a rúd, nem elég, hogy a matekdoga nem sikerült, a "jófejsrác" Martin rá sem bagózik. Mondjuk ez érthető, mert Martinért minden bizonnyal bomlanak a lányok, nem hiába mondogatja neki a nagymamája is, hogy milyen "szépszál legény vagy Martinkám". Kösd fel a gatyát Hugi! Na, de haladjunk tovább, no para, Zsófi ( ki más, ha nem egy jó sis. ) dobja is a mentőövet, este party, ősök Prágába héderelnek, hozd a bandát, aztán kirúgjuk a ház oldalát. Már amúgy is megindult a szervezés, röpködnek az sms-ek, ráadásul tanórán, ejnye!

Ahogy azt vártam, a buli kegyetlenül elvadul, van itt minden, fütyülős, pezsi, üvegből a Tokaji, pattognak a telók, villan a vaku, lehet posztolni Fb-re. Ahogy néztem, egyből átugrott a bugi a lábaimba, kedvet is kaptam egy kis bulira, de a cselekmény nemsokára kedvem szabta, de ne rohanjunk ennyire előre. Ki gondolta volna, Martin azért csak tudomást vett Hugiról, le is dobták magukat egy kanapéra. Aztán jön a fordulat, az eddig is elvadult buli, tovább fokozódik, Martin rábök egy deckre, ráadásul a lakásban füstöli a cigit.

Hugi majrézik is, hogy a szülők megérzik, de aztán a fiú unszolására ( a sármos, igazi nőcsábász tekintet is közre játszott ) beadja a derekát és megslukkolja. Nem kellett volna Hugi. Ugyanis Hugi tüdőbeteg, és befullad. A rémült fiú kirohan a szobából és riasztja Zsófit ( Martint ezúton nevezném a legjobb férfi főszereplő Oscarra )

Ha ez nem lenne elég, Ádám is rosszul lesz, boázik rendesen a mosdóban csórókám. ( Kár volt keverni, ha nem bírod ) Nincs mit tenni, hívni kell a mentőket.

Szerencsére Győrfi Pál emberei hamar a helyszínre sietnek, ahol mindenki megkapja a megfelelő ellátást, és közben Prágából is megérkeznek a szülők.

"Mint tudjátok, az alkohol illetve a dohányzás súlyosan károsítja a szervezetünket illetve az egészségünket, különösen akkor hogyha ez túlzott mértékben történik."

Ezt magam sem mondhattam volna szebben!

Tehát fiúk, lányok! Ne cigizzetek, és ne piázzatok! :)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje