Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2018. Február 19. 09:10, hétfő | Belföld

Legoval tanítja a matekot

Legoval tanítja a matekot

Melyik gyerekkor lenne teljes a legózás nélkül? A már klasszikusnak számító építőkockákból álló játékot a The LEGO Group fejlesztette ki.

Ole Kirk Christiansen volt az első, aki valaha építőkockákat készített. Christiansen évekig fából faragott játékokat, a vállalkozását pedig akár LEGO-nak is nevezhette volna a dán kifejezés, leg godt (= játssz jól) alapján. Azóta a legót minden idők egyik legjobb gyerekeknek való játékákan minősítették. Amellett, hogy fejleszti a kicsik kreativitását és gondolkodásmódját, segít a motorikus képességeik finomításában, a szem-kéz koordinációban és a térbeli látásban is.

Mivel nagyon népszerű és hasznos játék, Alycia Zimmerman úgy döntött, felhasználja a kis kockákat a diákjai tanításában. A New York-i matektanárnő harmadikosokat oktat, és mindig is arra törekedett, hogy leegyszerűsítse a gyerekek szintjére a bonyolultabb matematikai fogalmakat. Kreatív módszereit pedig a gyerekek is jobban fogadják, mint a tankönyvek száraz szövegeit.

Először szembesülni bizonyos dolgokkal igazi kihívás még felnőttkorban is, azonban az alapok elsajátítása sokkal egyszerűbb, ha így magyarázzák.

Ezzel az ábrával a gyerekek könnyen észrevehetik, amint az 1/6 rész pontosan akkora, mint két 1/12 rész…

Ezt a módszert pedig kizárólag a törtek oktatására fejlesztették ki. Viszont ha minden egyes pontot egy egésznek veszünk, a legókat akár szorzásra és hatványozásra is alkalmazhatjuk! Hát nem szenzációs?

Forrás: doily.hu; humormagazin.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 16:00, hétfő | Belföld

Egyre többen önkénteskednek Magyarországon

A közösségért végzett munka egyre népszerűbb Magyarországon, minden harmadik magyar önkéntesekedett már, ezzel pedig európai viszonylatban élen jár az ország.

2022. December 05. 12:59, hétfő | Belföld

Egy rakás hamis mosószert találtak egy furgonban a pénzügyőrök

A NAV munkatársai az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a magyar járművet, aminek rakterében mintegy háromszáz, különféle márkájú (Domestos, Ariel, Jar, Persil, Lenor) mosószert találtak.

2022. December 05. 12:55, hétfő | Belföld

Parkolóban fejtették át a gázolajat egy traktorból egy teherautóba

A NAV munkatársai ellenőrizték a járműveket és lefoglalták az üzemanyagot. Az ügyben a szabálytalanságok miatt már a katasztrófavédelem is vizsgálódik.

2022. December 05. 09:57, hétfő | Belföld

Kirepült a BMW-ből a 14 éves lány a Csopaknál történt balesetben

Elhunyt a kórházban az a 14 éves veszprémi lány, aki pénteken éjjel kirepült egy kocsiból, amely Csopaknál szenvedett balesetet.