Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2018. Február 19. 09:10, hétfő | Belföld

Legoval tanítja a matekot

Legoval tanítja a matekot

Melyik gyerekkor lenne teljes a legózás nélkül? A már klasszikusnak számító építőkockákból álló játékot a The LEGO Group fejlesztette ki.

Ole Kirk Christiansen volt az első, aki valaha építőkockákat készített. Christiansen évekig fából faragott játékokat, a vállalkozását pedig akár LEGO-nak is nevezhette volna a dán kifejezés, leg godt (= játssz jól) alapján. Azóta a legót minden idők egyik legjobb gyerekeknek való játékákan minősítették. Amellett, hogy fejleszti a kicsik kreativitását és gondolkodásmódját, segít a motorikus képességeik finomításában, a szem-kéz koordinációban és a térbeli látásban is.

Mivel nagyon népszerű és hasznos játék, Alycia Zimmerman úgy döntött, felhasználja a kis kockákat a diákjai tanításában. A New York-i matektanárnő harmadikosokat oktat, és mindig is arra törekedett, hogy leegyszerűsítse a gyerekek szintjére a bonyolultabb matematikai fogalmakat. Kreatív módszereit pedig a gyerekek is jobban fogadják, mint a tankönyvek száraz szövegeit.

Először szembesülni bizonyos dolgokkal igazi kihívás még felnőttkorban is, azonban az alapok elsajátítása sokkal egyszerűbb, ha így magyarázzák.

Ezzel az ábrával a gyerekek könnyen észrevehetik, amint az 1/6 rész pontosan akkora, mint két 1/12 rész…

Ezt a módszert pedig kizárólag a törtek oktatására fejlesztették ki. Viszont ha minden egyes pontot egy egésznek veszünk, a legókat akár szorzásra és hatványozásra is alkalmazhatjuk! Hát nem szenzációs?

Forrás: doily.hu; humormagazin.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 08:02, csütörtök | Belföld

Külföldi szerződést ígérve csapta be egy fiatal focista szüleit egy férfi

Vádat emeltek egy a férfivel szemben, aki egy bécsi labdarúgó-egyesülethez ígért szerződést egy 15 éves szegedi fiú szüleinek, a felkészítését is vállalta, az osztrák klubnál azonban nem is hallottak róla

2022. Május 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszökött egy fogoly a pálhalmai börtönből

Megszökött egy fogoly a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből szerda délelőtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Május 19. 05:00, csütörtök | Belföld

Varga Judit: továbbra is az EU-ban képzeli el Magyarország jövőjét a kormány

A kormány továbbra is az Európai Unióban (EU) képzeli el Magyarország jelenét és jövőjét - szögezte le Varga Judit, az igazságügyi tárca vezetője, miniszterjelölt szerdán a kinevezés előtti meghallgatásán.

2022. Május 18. 19:08, szerda | Belföld

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack,