Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Október 19. 08:36, szerda | Életmód

Legyen ősszel is egészséges hajkoronánk

Legyen ősszel is egészséges hajkoronánk

Az őszi időszakban ideje regenerálódni és még nagyobb gondot fordítani a a hajápolásra.

A rendszeres bőrápolás mellett hajunk is igényli a figyelmet, a gondoskodást. Ha gyönyörű és egészséges fürtöket szeretnénk érdemes időt szakítani a megfelelő hajápolásra. A nyáron kiszáradt, fakó, megviselt tincseinknek az őszi és a téli időszak kedvez a legjobban, mert van idő a megerősödésre, a gyógyulásra. Csakúgy, mint a bőrünknél, a hajunk táplálását is először a kellő vitaminmennyiség elfogyasztásával ajánlott kezdeni. Általánosságban elmondható, hogy ősszel kevesebb vitamint viszünk be a táplálkozással, pedig elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez a helyes, kiegyensúlyozott étkezés. Szépségvitaminokkal fel tudjuk tölteni megfogyatkozott vitaminkészletünket, ha máshogy nem megy. Az egészséges hajkorona elérése érdekében töltsük fel szervezetünket ásványi anyagokkal is! Fogyasszunk különféle magvakat és lehetőség szerint minél több halat! A hűvösebb napokon se felejtsünk el legalább 2-3 liter folyadékot inni!

Tipp: Igyál minden nap legalább egy csésze gyógyteát – legjobb, ha zöldteát, vagy kamillateát választasz- és meglátod, hogy milyen hamar megtelik élettel a hajkoronád!

A gyógyteákat hajmosás után öblítésre is használhatod, így látványosabb és gyorsabb lesz a kívánt eredmény. A gyorsabb regenerálódás érdekében látogasd meg a fodrászodat! Egy frissítő hajvágás után nem fog törni a haj, ezáltal egészségesebb lesz a szerkezete. A hajtípusodnak megfelelő sampon és balzsam mellett használj rendszeresen hajpakolást, a sea vaj kifejezetten jót tesz a kiszáradt fejbőrnek és a töredezett hajvégeknek! Emellett megoldást jelenthet a hajolaj, az olívaolaj, illetve a mézes hajpakolás.

Tipp: Hajmosás után bánj óvatosan a fésűvel, mert vizesen sérülékenyebbek a hajszálak, s könnyebben töredezetté válnak!

oszi_hajapolas

Gyakran hordd kibontva a frizurádat, így megkíméled a felesleges töredezéstől! Szánj időt a hajszárításra, hogy ne fázzon meg a fejbőröd! A hűvös, szeles időben érdemes sapkát hordani, ha nem akarunk hajhullással küzdeni. Szépségünk megőrzése érdekében nagyon fontos a stressz-oldás és a nyugodt alvás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.