Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Január 16. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Legyőztük Norvégiát

Legyőztük Norvégiát

Végre tipikusan „nem magyaros” kézilabdameccs volt a svédországi férfi kézivébé második magyar találkozója, a Norvégia elleni. Merthogy ezúttal a legelején jött a leblokkolás, aztán pedig szépen visszakapaszkodtak Mocsai Lajos tanít


A pénteki első kör (Magyarország-Izland 26-32, Norvégia-Japán 35-29, Ausztria-Brazília 34-24) után sok minden kiderült a svédországi kézivébé B-csoportjában. Legelőször is az, hogy aligha leszünk csoportelsők – ezzel talán csak a legelvakultabbak számoltak –, másodszor, hogy Ausztria tényleg jó – papíron jelenleg jobb is nálunk –, harmadszor pedig az, hogy a szombati, Norvégia elleni összecsapásunk tétje könnyen dönthet 2012-es olimpiai álmaink tovább szőhetőségéről.

Tudvalevő, hogy Norvégiát – vagy majd csütörtökön Ausztriát – mindenképpen le kell győznünk ahhoz, hogy a legjobb 12 közé jussunk, ahonnan a jövő hét végén kezdődő középdöntők során még felül kellene múlni a német, francia, spanyol trióból rosszabbik esetben esetben két egyletet az olimpiai kvalifikációban maradáshoz. Jó előjelnek minősült, hogy legutóbbi, egymás elleni találkozónkat megnyertük Norvégia ellen (31-30), ám minőségi átlövőnk, Carlos Pérez az Izland elleni kihagyás után most sem állt rendelkezésre. (pr)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.