Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 23. 19:43, hétfő | Belföld
Forrás: orientpress

Lehetőséget, vetőmagot és csirkét kapnak romák

Lehetőséget, vetőmagot és csirkét kapnak romák

Alapvető mezőgazdasági ismeretekhez juthatnak roma családok a Szociális Földprogram keretében az elkövetkezendő egy évben Tiszaalpáron. Állami támogatásból háztáji konyhakert művelési és családi állattartási szociális programot valósítanak meg a településen. A helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közel 1,2 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert.

A program keretében a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által kiválasztott családok a sikeres gazdálkodáshoz szükséges mezőgazdasági alapismereteket négy napos 20 órás helyben szervezett képzésen ismerhetik meg. A családok a háztáji konyhakertek megművelésének céljából vetőmagokat, valamint 30 darab napos csirkét vehetnek át, a felneveléséhez szükséges takarmánnyal együtt a program finanszírozásában. A szociális földprogram keretében kiosztott egységcsomagok értéke harmincezer forint családonként.

A programot 12 hónap alatt valósítják meg. Célja, hogy a programba bevonni kívánt helyi roma családok a saját háztartásuk, gazdaságuk, kertkultúrájuk művelésében történő munkatapasztalatokat megszerezhessék, mind a háztáji konyhakertek megművelésének elősegítésével, mind a családi állattartás beindításával. A program célkitűzése a hátrányos helyzetű emberek, elsősorban romák megélhetésének, életminőségének javítása. A családok aktivizálásával a foglalkoztathatósági szintjük javítása, a résztvevők őstermelővé válásának elősegítése, valamint helyi szociális szövetkezet létrehozása, tagságának gyarapítása. A programba hamarosan lehet majd jelentkezni. Túljelentkezés esetén az érvényes jelentkezők közül a végső kiválasztás sorsolás útján történik.

Azt szeretnék elérni, hogy a résztvevő családok tagjai közül a lehető legtöbben regisztrált mezőgazdasági őstermelővé váljanak, továbbá tagjai legyenek a hamarosan megalakuló helyi szociális szövetkezetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során