Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 25. 13:43, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Lehúzza a rolót a Vidám Park?

Lehúzza a rolót a Vidám Park?

Elképzelhető, hogy nem nyit ki tavasszal a Budapesti Vidám Park, őszre pedig csődbe is megy az idén 60 éves intézmény - tudta meg az egyik bulvárlap. Az sem kizárt, hogy a jövő hónapban már a béreket sem tudják kifizetni.

A Vidám Parknak 70 millió forintos működési hiánya van, amivel nem tud mit kezdeni. Az anyagi gondok enyhítése érdekében azt tervezték, hogy eladják az óriáskereket és az utasait fejjel lefelé lógatva hintáztató Top Spint. A játékokat ezután visszabérelték volna. Azonban a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága nem támogatta a cég üzleti tervének módosítását, így a vurstli megmentésére irányuló akció meghiúsult. A hosszú lejáratú hitelekkel együtt a parknak csaknem félmilliárd forint az adóssága, és nincs elegendő készpénze. Ezt Kőfalvi Tamás, a Vidám Park vezérigazgatója is elismerte, de szerinte csődről nincs szó.

(FH/Blikk)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.