Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 10. 08:15, vasárnap | Helyi

Leleplezte legújabb autóját az Audi

Leleplezte legújabb autóját az Audi

A müncheni IAA Mobility nemzetközi autószalon első napján bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát.

A szeptember 5 és 8 között zajló, az autóipar legmodernebb innovációit bemutató szalonon több tízezer látogatónak enged bepillantást többek között az Audi márkacsoport a mobilitás jövőjébe.

Az Audi felépített standjára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is ellátogatott, ahol találkozott Gerd Walkerrel, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagjával és Alfons Dintnerrel, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökével.

Az Audi Hungaria számára kiemelt jelentőségű a legújabb Audi modell: a jövőben a győri vállalatnál gyártott Premium Platform Electric (PPE) elektromos motorok elsőként az Audi Q6 e-tronban debütálnak. Az új motorok gyártásához egy 15 000 m2-es területet alakítottak ki, ahol az Audi Hungaria közel 700 munkatársa dolgozik majd a jövő elektromos meghajtásain. A PPE-motorok gyártása a státor- és váltókomponens-, valamint a meghajtások összeszereléséből áll majd.

A rendezvényen két további győri kötődésű autót is kiállított a négykarikás vállalat: az Audi Q8 e-tron és az Audi e-tron GT modelleket. Az Audi Q8 e-tron elektromos hajtását, valamint az Audi e-tron GT külső karosszériaelemeit is az Audi Hungaria munkatársai készítik.

A győri vállalatnál 2018-ban indult az elektromotorgyártás. Azóta összesen több mint 460 000 elektromos hajtás készült Győrben.

Címkék: új modell, audi, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.