Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 14. 17:14, péntek | Külföld

Lelőtték egy chicagoi üzlet tulajdonosát, mert ki akarták rabolni a boltot

Lelőtték egy chicagoi üzlet tulajdonosát, mert ki akarták rabolni a boltot

Gyilkosság miatt emeltek vádat két chicagoi tinédzser ellen, akik pénteken megpróbáltak kirabolni egy helyi üzletet, és lelőtték a tulajdonost.

A négy fiatal férfi belépett az üzletbe, és megpróbáltak erőszakkal pénzt szerezni a kasszából.

A pénztáros ekkor védekezésképp fegyvert vett elő, mire a támadók elővették a sajátjukat, és mellkason lőtték vele a férfit. A szomszédos üzletből értesítették a rendőröket és a mentőket. A meglőtt férfit kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A rendőrök elmondták, hogy a négy támadó közül ketten megsérültek a lövés miatt. Egy 17 éves fiúnak a lábát és a törzsét, egy 34 éves férfinak a lábszárát találta el a golyó. Őket kórházban kezelik, állapotuk stabil. A másik

két támadót őrizetbe vették a rendőrök, és gyilkosság, illetve rablási kísérlet miatt emeltek vádat ellenük szombaton.

Az üzletvezető családja elmondta, hogy a férfinak három gyereke maradt apa nélkül, közülük két kislány, akik ikrek, a héten ünneplelték volna a születésnapjukat.

"Amit ezek a fiatalok tettek, szörnyű és elfogadhatatlan. Az erőszak semmi esetben nem lehet megoldás" - mondta a férfi unokaöccse.

"Ha ilyenek megtörténnek a világban, akkor nem létezik Isten. Az emberiség egyre jobban elfajul, a szeretet és a béke már divatjamúlt, van helyette gyűlölet és gyilkolás. Ez szomorú és felháborító" - mondta egy orvoshallgató, aki abban a kórházban dolgozik gyakornokként, ahol a férfi életét próbálták megmenteni.

A nyomozás folytatódik - írja a foxnews.com.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).