Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2020. Február 14. 17:14, péntek | Külföld

Lelőtték egy chicagoi üzlet tulajdonosát, mert ki akarták rabolni a boltot

Lelőtték egy chicagoi üzlet tulajdonosát, mert ki akarták rabolni a boltot

Gyilkosság miatt emeltek vádat két chicagoi tinédzser ellen, akik pénteken megpróbáltak kirabolni egy helyi üzletet, és lelőtték a tulajdonost.

A négy fiatal férfi belépett az üzletbe, és megpróbáltak erőszakkal pénzt szerezni a kasszából.

A pénztáros ekkor védekezésképp fegyvert vett elő, mire a támadók elővették a sajátjukat, és mellkason lőtték vele a férfit. A szomszédos üzletből értesítették a rendőröket és a mentőket. A meglőtt férfit kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét.

A rendőrök elmondták, hogy a négy támadó közül ketten megsérültek a lövés miatt. Egy 17 éves fiúnak a lábát és a törzsét, egy 34 éves férfinak a lábszárát találta el a golyó. Őket kórházban kezelik, állapotuk stabil. A másik

két támadót őrizetbe vették a rendőrök, és gyilkosság, illetve rablási kísérlet miatt emeltek vádat ellenük szombaton.

Az üzletvezető családja elmondta, hogy a férfinak három gyereke maradt apa nélkül, közülük két kislány, akik ikrek, a héten ünneplelték volna a születésnapjukat.

"Amit ezek a fiatalok tettek, szörnyű és elfogadhatatlan. Az erőszak semmi esetben nem lehet megoldás" - mondta a férfi unokaöccse.

"Ha ilyenek megtörténnek a világban, akkor nem létezik Isten. Az emberiség egyre jobban elfajul, a szeretet és a béke már divatjamúlt, van helyette gyűlölet és gyilkolás. Ez szomorú és felháborító" - mondta egy orvoshallgató, aki abban a kórházban dolgozik gyakornokként, ahol a férfi életét próbálták megmenteni.

A nyomozás folytatódik - írja a foxnews.com.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 20:40, csütörtök | Külföld

Kizuhant egy kislány az ötödik emeletről, anyja is utána ugrott

Megrázó csehországi balesetről számolt be a parameter.sk. Szerda reggel Plzenben egy lakótelepi társasház ötödik emeleti ablakából kizuhant egy kislány. Pár perccel később a kétségbeesett édesanyja is kivetette magát az ablakon.

2020. Február 20. 10:55, csütörtök | Külföld

Összesen 60 milliárd euró hiány keletkezett az uniós büdzsében

Hatvanmilliárd euró hiány keletkezett az Európai Unió büdzséjében az Egyesült Királyság kilépése miatt - közölte az Alapjogokért Központ vezető elemzője csütörtökön az M1-en.

2020. Február 20. 07:50, csütörtök | Külföld

Tavaly 6,5 milliárdot keresett a spirál hajgumi kitalálója

Iskolatársai kinevették a 27 éves svájci lány ötletét, most milliomos.

2020. Február 20. 07:38, csütörtök | Külföld

Megnyílt a fekete fehér kávézó

Szentpétervár belvárosában a napokban megnyílt a B&W cafe névre keresztelt kávézó, amelynek belső dizájnját a fekete és a fehér színek ötvözete adja és valóban egyéni látványt nyújt, nem is csoda, hogy az ott készült képek már a