Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. Június 25. 09:32, kedd | Bulvár

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

A rendező szerint az érdekképviseletek újraegyesítésének eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Szikora János közleménye:

"Ezúton szeretném tudatni a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Vezetőségével, hogy a Vezetőségi Tagságomról lemondok, a Vidéki Színházak képviseletének jogát és feladatát ezennel átadom.

Köszönöm mindazok bizalmát, akik alig egy hónapja jelölésem mellett szavaztak és sajnálom, hogy csalódást okoztam Nekik. Szeretném azonban őket és másokat attól a kiábrándultságtól megkímélni, hogy olyan országos jelentőségű kérdésekben, mint a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT nem az ügyek súlyához méltó komolysággal és intenzitással képviselem a Vidéki Színházakat.

Elejét véve minden paranoiás találgatásnak, szeretném hangsúlyozni, hogy döntésemet minden egyéb érdektől és külső befolyásolástól mentesen hoztam, és ez a személyes elhatározás semmilyen tekintetben nem érinti a Vörösmarty Színháznak a MSZT-ban betöltött tagságát. Ezzel kapcsolatban kinyilvánítom, hogy a Vörösmarty Színház mindaddig él a két érdekképviseleti szervben betöltött tagsági jogával, ameddig nem alakul meg Magyarországon újra az egyetlen, a színházi szakmát egységesen képviselő szakmai szervezet.

Vezetői tagságomról való lemondásommal egyúttal szeretném felhívni a két szervezet vezetőségének figyelmét, hogy a két érdekképviseleti szerv összeolvadásának vagy újraegyesítésének halogatása csak néhány, saját funkciójához görcsösen ragaszkodó személy érdekében állhat. Színházművészetünk jövője szempontjából a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT aktuális kérdései mellett, vagy még inkább ezek előtt az ÉRDEKKÉPVISELETEK ÚJRAEGYESÍTÉSÉNEK eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Budaörs, 2019. június 20.

Szikora János"

Forrás: szinhaz.org

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 17:10, szerda | Bulvár

Az Andonik Médiaválogatott Szigetszentmiklóson - VIDEÓVAL

Ezúttal a Szigetszentmiklósi Teremlabdarúgó Kupán vett részt a csapat, amelyről a csapat kapitánya, Nagy Anett tájékoztatja bővebben a nézőket.

2020. Január 22. 16:33, szerda | Bulvár

Tarantino a visszavonulásáról beszélt

Tarantino tartja magát a tervéhez, mely szerint 10 film után visszavonul - a Volt egyszer egy... Hollywood volt a kilencedik.

2020. Január 22. 16:05, szerda | Bulvár

Bradley Cooper a Netflixnél rendez filmet

A Netflix karolta fel Bradley Cooper új filmjét, amelyet a világhírű karmesterről, Leonard Bernsteinről forgat - írta kedden a variety.com.

2020. Január 22. 14:57, szerda | Bulvár

Könnyek között mesélt Kárpáti Rebeka örökbefogadott kislányáról

A Jóban Rosszban egykori színésznője főleg anyagilag segíti a kislány családját.