Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2019. Június 25. 09:32, kedd | Bulvár

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

Lemond vezetői tagságáról Szikora János

A rendező szerint az érdekképviseletek újraegyesítésének eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Szikora János közleménye:

"Ezúton szeretném tudatni a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Vezetőségével, hogy a Vezetőségi Tagságomról lemondok, a Vidéki Színházak képviseletének jogát és feladatát ezennel átadom.

Köszönöm mindazok bizalmát, akik alig egy hónapja jelölésem mellett szavaztak és sajnálom, hogy csalódást okoztam Nekik. Szeretném azonban őket és másokat attól a kiábrándultságtól megkímélni, hogy olyan országos jelentőségű kérdésekben, mint a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT nem az ügyek súlyához méltó komolysággal és intenzitással képviselem a Vidéki Színházakat.

Elejét véve minden paranoiás találgatásnak, szeretném hangsúlyozni, hogy döntésemet minden egyéb érdektől és külső befolyásolástól mentesen hoztam, és ez a személyes elhatározás semmilyen tekintetben nem érinti a Vörösmarty Színháznak a MSZT-ban betöltött tagságát. Ezzel kapcsolatban kinyilvánítom, hogy a Vörösmarty Színház mindaddig él a két érdekképviseleti szervben betöltött tagsági jogával, ameddig nem alakul meg Magyarországon újra az egyetlen, a színházi szakmát egységesen képviselő szakmai szervezet.

Vezetői tagságomról való lemondásommal egyúttal szeretném felhívni a két szervezet vezetőségének figyelmét, hogy a két érdekképviseleti szerv összeolvadásának vagy újraegyesítésének halogatása csak néhány, saját funkciójához görcsösen ragaszkodó személy érdekében állhat. Színházművészetünk jövője szempontjából a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT aktuális kérdései mellett, vagy még inkább ezek előtt az ÉRDEKKÉPVISELETEK ÚJRAEGYESÍTÉSÉNEK eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Budaörs, 2019. június 20.

Szikora János"

Forrás: szinhaz.org

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 17:01, hétfő | Bulvár

Örökre kizárt két utast a hajóiról a Royal Caribbean

Örökre kizárt egy nőt és útitársát a hajóiról a Royal Caribbean floridai üdülőhajó-társaság, mert a nő egy hajóúton kimászott az erkélyéről és életét veszélyeztetve készített szelfit.

2019. Október 18. 06:09, péntek | Bulvár

Nincs változás a világ legértékesebb márkáinak toplistáján

Immár a hetedik egymást követő évben lett az Apple és a Google a világ legértékesebb márkája az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

2019. Október 17. 17:01, csütörtök | Bulvár

Räikkönen: Sör, fogorvos és Schumacher

Rendhagyó interjút közölt a svájci Blick a 40. születésnapját ünneplő Kimi Räikkönennel, a Forma-1 2007-es világbajnokával.

2019. Október 17. 14:49, csütörtök | Bulvár

Gájer Bálint esküvőre készül

Még van idő címmel jelent meg Gájer Bálint legújabb dalának klipje, amely azoknak szól, akik még nem találták meg az igaz szerelmet. Ezzel szemben Bálint szerencsésnek mondja magát, ő párjával már az esküvőjét tervezi.