Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. December 26. 14:45, vasárnap | Sport
Forrás: HíTV

Leonardo foglalja el Benítez helyét

Leonardo foglalja el Benítez helyét

Leonardo lett az Internazionale labdarúgó csapatának új vezetőedzője. A 41 éves szakember az elmúlt szezonban a városi rivális Milánt irányította. A brazil tréner 2012 június végéig szóló szerződést írt alá a Bajnokok Ligája címv

Két napig árválkodott vezetőedző nélkül az olasz bajnok, 24-én este a klub hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötöttek Leonardóval. A másfél éves szerződést aláíró brazil szakvezető 29-én veszi át a bajnokságban igencsak gyengélkedő csapatot.

A tavaszi triplázás, az olasz kupa, a bajnokság, valamint a Bajnokok Ligája megnyerése után kevesen gondolták volna, hogy év végére már 13 pontos hátrányba kerülnek a kék-feketék a Milannal szemben. A gyenge szereplés egyik oka kétségtelenül Murinho távozása volt, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy több kulcsjátékos is jóval kevesebbet mutatott az ősszel a pályán. Elmaradtak Diego Milito góljai, Sneijder sokszor eltűnt a mezőnyben, Maicon pedig talán pályafutása leggyengébb meccseit produkálta. A Liverpoolt otthagyó Rafa Benítez jóformán csak Eto'óban bízhatott, a csapat szinte csak akkor győzött, ha a kameruni betalált az ellenfél hálójába.

Pedig a spanyol szakember kinevezésekor még azt ígérte, nagyobb sikereket fog elérni az Interrel mint elődje. Két trófeát be is gyűjtött, az olasz szuperkupát és a klubvilájbajnoki címet megnyerte, de a klubelnöknek címzett ultimátuma már nem tetszett Morattinak. Benítez a sajtón keresztül üzente a vezetőnek, vagy új játékosokat igazolnak, vagy távozik. Ez utóbbi történt. Sajtóhírek szerint 3 millió eurós végkielégítéssel lépett le Milánóból. Utódjának, Leonardónak pedig fel van adva a lecke, a csapatot ismét BL-t érő helyre kell vezényelnie, a legrangosabb nemzetközi kupa nyolcaddöntőjében pedig a tavalyi finálé visszavágója vár a címvédőre. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!