Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 21. 12:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Letartóztatták a gyermekei megölésével gyanúsított férfit

Letartóztatták a gyermekei megölésével gyanúsított férfit

Letartóztatták azt az aszódi férfit, aki a gyanú szerint megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd - sikertelen - öngyilkosságot kísérelt meg.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint hétfőn a Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat büntetőeljárást.

Felidézik: 2015-2016 folyamán a gyanúsított és felesége házassága megromlott, az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban elköltözött férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasság felbontását. A bíróság a perben széles körű bizonyítást folytatott le: gyámhatósági, rendőrségi, illetve más bírósági iratokat, pedagógusi véleményt, környezettanulmányt, igazságügyi pszichológus szakértői véleményt szerzett be. A kirendelt szakértő véleménye szerint sem az anya, sem az apa esetében nem volt feltárható pszichés zavar, a gyermekek nevelésére mindkét szülő alkalmas volt, és egyik szülő részéről sem volt kimutatható veszélyeztető tényező a gyermekek vonatkozásában. 2022 áprilisában a Gödöllői Járásbíróság felbontotta a házasságot, a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, az apa részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.



A terhelt ezt követően elhatározta, hogy gyermekeivel és magával is végez: miután a megalapozott gyanú szerint 2022. május 20-án az éjszakai órákban mindkét gyermekét megölte, másnap délelőtt sikertelenül kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni - áll a közleményben.

A bíróság szerint figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett a bűncselekmény jellegére és a nyomozás állására tekintettel az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés - letartóztatás - elrendelése indokolt - tették hozzá.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. július 20-ig.

A döntést a közlemény szerint az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.