Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 01. 14:01, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Életben vannak a Szíriában elrabolt magyarok

Életben vannak a Szíriában elrabolt magyarok

A jelenleg rendelkezésekre álló információk alapján azt lehet feltételezni, hogy a Szíriában korábban elrabolt két magyar állampolgár életét jelen pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély.

Közölte a Terrorelhárítási Központ információira hivatkozva a miniszterelnök szóvivője.

A magyar kormány teljesíti alaptörvényi kötelezettségét, hogy megvédi polgárait, így a külföldön bajba került magyarokat sem hagyja soha magára. Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően a Külügyminisztérium, a damaszkuszi magyar nagykövetség és a Terrorelhárítási Központ saját forrásait, kapcsolatait felhasználva, de szorosan együttműködve, éjjel-nappal dolgozik azon, hogy a Szíriában elrabolt két magyar állampolgár ügye mielőbb megnyugtatóan rendeződjön.

Jelen pillanatban - a kutatás érdekeit nem veszélyeztetve - annyi mondható el, hogy szombatra virradó éjszaka rablótámadás történt egy cég telephelyén Szíria észak-keleti részén, különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra a fegyveresek, akiket magukkal hurcoltak.

Azt lehet feltételezni, hogy életüket ebben a pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély. A Terrorelhárítási Központnak konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak. A térségben rendkívül zavaros a politikai és a biztonsági helyzet, az információszerzés nehéz, és nem mindig megbízható.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.