Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2011. November 10. 14:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Levélben küldték a marihuánát

Levélben küldték a marihuánát

Három esetben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban.

Egy levélben marihuánát, egy postai csomagban kokaint találtak Budapesten, a röszkei határátkelőnél pedig egy utánfutó kerekéből került elő marihuána – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kifejtette: a budapesti postaforgalmi szolgálati helyen a kábítószer-kereső kutya hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy Hollandiából érkezett levélküldeményre. A borítékban, óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm marihuánagyanús anyag volt. A NAV munkatársai az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték.

Szintén marihuána került elő ugyanitt egy postai csomagból. A NAV munkatársai egy Argentínából érkezett küldeményt választottak ki vizsgálatra. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó, dupla falú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port, kokaingyanús anyagot találtak. A hatóság a küldeményt visszatartotta.

A vizsgálatok a levél esetében marihuánát, a csomagban kokaint mutattak ki. A hatóság mindkét esetben feljelentést tett kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen .

A szóvivő tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél egy szerb férfi által vezetett autó utánfutójából került elő csaknem egymillió forint értékű marihuána. Az utánfutó bal kerekéből áradó erős szag alapján a gumiköpenyben mintegy fél kilogramm marihuánát találtak a vámosok. A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták; a szerb férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 17:00, péntek | Kék hírek

Régi lejjel csapott be többeket két férfi

Forgalomból kivont lejt, román bankjegyeket váltott át euróra és forintra két román állampolgárságú férfi jóhiszemű embereknek; a Pápai Járásbíróság jogerős ítéletében felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a csalókat.

2019. November 22. 09:50, péntek | Kék hírek

Családi vállalkozásban árulták a drogot

Apát és fiát fogták el a budapesti rendőrök a minap, akik a gyanú szerint kábítószert adtak el több embernek. A nyomozók 19 és fél millió forint értékű kábítószert foglaltak le.

2019. November 21. 16:10, csütörtök | Kék hírek

Újabb trükkös átverést vetett be egy csaló Szolnokon

Egy idős asszony tett bejelentést a rendőrségre november 14-én kora délután, mivel úgy érezte csalás áldozata lett – közölte a rendőrség oldalán.

2019. November 20. 15:05, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy 22 elfogatóparancs alapján keresett magyar férfit Ausztriában

Lopás, csalás, sikkasztás, egyedi azonosító jellel visszaélés és jármű önkényes elvétele miatt összesen 22 elfogatóparancs volt érvényben azzal a magyar férfival szemben, akit végül Ausztriában fogtak el