Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2011. November 10. 14:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Levélben küldték a marihuánát

Levélben küldték a marihuánát

Három esetben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban.

Egy levélben marihuánát, egy postai csomagban kokaint találtak Budapesten, a röszkei határátkelőnél pedig egy utánfutó kerekéből került elő marihuána – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kifejtette: a budapesti postaforgalmi szolgálati helyen a kábítószer-kereső kutya hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy Hollandiából érkezett levélküldeményre. A borítékban, óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm marihuánagyanús anyag volt. A NAV munkatársai az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték.

Szintén marihuána került elő ugyanitt egy postai csomagból. A NAV munkatársai egy Argentínából érkezett küldeményt választottak ki vizsgálatra. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó, dupla falú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port, kokaingyanús anyagot találtak. A hatóság a küldeményt visszatartotta.

A vizsgálatok a levél esetében marihuánát, a csomagban kokaint mutattak ki. A hatóság mindkét esetben feljelentést tett kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen .

A szóvivő tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél egy szerb férfi által vezetett autó utánfutójából került elő csaknem egymillió forint értékű marihuána. Az utánfutó bal kerekéből áradó erős szag alapján a gumiköpenyben mintegy fél kilogramm marihuánát találtak a vámosok. A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták; a szerb férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 14:09, kedd | Kék hírek

Hamis bútorokat foglalt le a NAV egy Pest megyei családi háznál

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás

2020. Július 14. 11:16, kedd | Kék hírek

Vádat emeltek négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat

Az ügyészség emberrablás bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és zaklatás vétsége miatt nyújtott be vádiratot négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat - közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden.

2020. Július 13. 08:02, hétfő | Kék hírek

Életet mentettek a kisvárdai rendőrök

A nőt saját udvarán találták eszméletlen állapotban.

2020. Július 12. 17:56, vasárnap | Kék hírek

Többször megütötte és kirabolta idős áldozatát a villamoson

Az újpesti nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki pár tízezer forintért megtámadott egy idős asszonyt; a feltételezett elkövető a rendőrségi felhívás hatására adta fel magát.