Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 26. 00:00, csütörtök | Sport

Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

Az ifjú tehetség az olaszországi Lonatóban a WSK Champions Cup első versenyhétvégéjén áll rajthoz továbbra is a Parolin Racing Kart gyári csapatának színeiben.


A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cupon kezdi meg első teljes szezonját az OK Junior kategóriában Gender Tamás Junior. A 12 esztendős gokartversenyző az egykor Lewis Hamiltont is a soraiban tudó Parolin Racing Kart gyári pilótájaként vág neki a 2023-as idénynek.
A hétvégén, az olaszországi Lonatóban rendezett WSK Champions Cupon indul a 2023-as versenyszezon Gender Tamás Junior számára. Az olasz WSK Promotions által rendezett World Series of Karting-sorozat a Champions of the Future és a CIK-FIA futamok mellett a gokartozás legmagasabb szintjét képviseli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei Forma-1-es mezőnynek a 75%-a, azaz a 20-ból 15 pilóta rajthoz állt korábban legalább egy WSK-versenyen.
Az évek során pedig későbbi F1-es világbajnokok is letették a névjegyüket a WSK-ban, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig annál a Parolin Racing Kartnál tette mindezt, amelynek színeiben a 12 esztendős Gender Tamás Junior a hétvégén megkezdi élete első szezonját az OK Junior géposztályban.


A HUMDA Academy támogatását is élvező versenyző tavaly novemberben, a rangos Trofeo delle Industrie versenyen már belekóstolt ebbe a kategóriába, és tisztesen helyt állt, miközben tisztában volt vele, hogy sűrű edzésprogram vár rá a télen, hogy erősödjön a gyorsabb és fizikailag a pilótákat nagyobb kihívás elé állító OKJ-gokartokhoz.
„A téli felkészülés nagy részét kick-box edzések tették ki, még a két ünnep között is minden nap tréningeztem, hogy minél jobb erőben várjam a januári szezonkezdetet. Miközben január 9-én folytatódott az iskola, Lonatóban, Cremonában és Franciacortában is teszteltem 2-2 napot, azaz utóbbi helyszínen csak egyet, mivel az első napon havazás miatt nem lehetett körözni a pályán” – számolt be az elmúlt bő egy hónapjáról a 12 esztendős sportoló.
„Jó érzés volt annyi kihagyás után visszaülni a gokartba és végre megint nyomni a gázpedált! Emellett hiányzott már a csapat és a szerelőm is, akivel nagyon jól kijövünk, sokat viccelődünk. Az iskolakezdés után sajnos egy kis betegség is közbejött, de ennek ellenére úgy érzem, hogy felkészülten várom az első versenyt. A célom természetesen az, hogy a legtöbbet kihozzam magamból, és minél jobb eredményt érjek el a csapattal közösen. A lonatói pályát kedvelem, különösen a technikásabb részeit, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont.”
Erre a versenyhétvégére is mondhatjuk, hogy a világ minden tájáról, mintegy húsz országból érkeznek az indulók. Az OKJ-mezőny 58 fős lesz, Gender Tamás Juniornak tehát 57 riválissal kell majd megküzdenie a január 27-én a selejtezőkkel megkezdődő viadalon. A január 29-ig tartó programot és a WSK Champions Cuppal kapcsolatos információkat a http://www.wskarting.it/ , az élő eredményeket pedig http://www.wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Final_Cup linken találhatják meg a szurkolók.
Ezen kívül egész évben érdemes lesz böngészni Gender Tamás Junior most indult új weboldalát a https://tamasgender.com/ címen, ahol a szurkolók minden eredményt és további érdekes tartalmakat is megtalálhatnak a hazai gokartsport ifjú tehetségéről!


- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.