Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Augusztus 19. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Lezárások léptek életbe

Lezárások léptek életbe

Lezárásokra, forgalmi korlátozásokra kell számítani Budapesten az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekkel kapcsolatban. Egyes korlátozások már érvényben vannak, illetve csütörtökön életbe lépnek. Sok helyen lesz lezárás, a területekrő

 
Parkolási tilalom van érvényben csütörtök reggel 8 órától több kerületben, így az I., II., V., IX. és XI. kerületben is. Nem lehet parkolni csütörtök reggel 8 órától szombaton reggel 8-ig a Bem felső rakparton a Margit híd és a Clark Ádám tér között, illetve a rakpartra nyíló utcák egy részén. Ez a Jégverem utcát, a Halász utcát, a Szilágyi Dezső tér egy részét, az Aranyhal utcát, a Batthyány teret, a Csalogány utcát, a Vitéz utcát, a Kacsa utcát, a Ganz utcát és a Bem teret érinti. A területet csütörtökön este 20 órától le is zárják a forgalom elől.


Nem lehet parkolni majd a Lánchíd utcában - a parkolókban sem -, az Öntőház utcában, az Ybl Miklós téren, a Döbrentei téren, a Váralja utcában, a Lovas utcában, a Kapisztrán téren sem. Ezeket a részeket szintén csütörtökön este nyolctól, le is zárják.


Nem lehet parkolni a Budai alsó rakparton az utca és a Lágymányosi híd között, a Pesti alsó rakparton az Erzsébet híd és a Közraktár utca között, illetve a Pesti alsó rakparton a Dráva utca és a Garibaldi utca között. Parkolási tilalom lesz érvényben a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldalán az Andrássy út és az Arany János utca között is.


Csütörtökön délután 16 órától kezdődik a parkolási tilalom a belváros nagy részén. Nem lehet majd autóval megállni a Március 15-e tér környékén, a Szabad Sajtó úton, a Széchenyi felső rakpart egy részén, a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, a Kossuth téren és környékén, illetve a környező utcák egy részében. A tilalom itt szintén szombaton reggel 8-ig tart. Pénteken délelőtt 8 és 10 óra között ezeket a területeket a Kossuth tér környékén le is zárják. A „Rakparty" elnevezésű rendezvény miatt csütörtökön reggel 6 órától augusztus 23-án hajnali fél ötig tilos a parkolás a Pesti alsó rakparton, a Lánchíd és az Erzsébet híd között. A rakpart Garibaldi utca és Havas utca közötti szakaszát csütörtökön este 18 órától augusztus 23-án hajnali fél ötig le is zárják.


A tisztavatás miatt csütörtökön reggel 8 órától tilos a parkolás az Ötvenhatosok tere egy részén, illetve a Hősök tere környéki területen. Pénteken reggel 6 és 15 óra között a Zichy Géza utca egy részén és a Stefánia palota előtt sem lehet majd megállni. A Hősök tere környékét csütörtökön reggel 6 és 13 óra között, pénteken szintén reggel 6 és 13 óra között le is zárják. Szintén lezárják pénteken az Andrássy út Hősök tere felé eső részét reggel 7 és 13 óra között. A lezárások idején a tömegközlekedést is elterelik.
 

(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt