Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 17. 21:31, kedd | Külföld

Lezárja határait az Európai Unió

Lezárja határait az Európai Unió

Az Európai Unió példátlan lépést tesz a koronavírus megállítása érdekében, 30 napra lezárja a határait a nem uniós állampolgárokkal szemben - írja a BBC.

Az intézkedés várhatóan a 26 tagállamra, valamint Izlandra, Liechtensteinre, Norvégiára és Svájcra vonatkozik. Az Egyesült Királyság polgárait ez nem érinti.

A tilalom azért lép érvénybe, mert Olaszországban, és Spanyolországban továbbra is nagy számban nőt a fertőzöttek, illetve a halottak száma.

Európában egyre súlyosabb a koronavírus járvány, ami már világszerte több mint 7500 ember halálát okozta.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetője azt mondta, hogy az országok kövesség a Kínában és Dél-Koreában alkalmazott karantén intézkedéseket, mert ezeken a helyeken ellenőrizhető a vírus terjedése.

A WHO adatai szerint a vírus világszerte már közel 190 ezer embert fertőzött meg.

Az EU utazási tilalom, az Európai Unión kívüli állampolgárokat érinti, kivéve a tartózkodási engedéllyel rendelkezőket, az uniós állampolgárok családtagjait és a diplomatákat, az egészségügyi dolgozókat, valamint az áruszállítókat.

Mivel egyes országok a vírus terjedésének megakadályozásáért már lezárták a határaikat, ezért vezetik be az egységesebb rendszert.

Az intézkedésről az EU állam- és kormányfői a keddi videó-csúcstalálkozón állapodtak meg.

Forrás: origo.hu

Kép: penzcentrum.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).