Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 21. 05:00, hétfő | Helyi

Lezárult a gazdálkodj okosan kampány

Lezárult a gazdálkodj okosan kampány

Január 18-án pénteken rendezték meg a „Gazdákodj okosan” projekt zárórendezvényét. A kezdeményezés célja a lakossági energia- és vízfelhasználás csökkentése, a saját energia- és vízfogyasztás környezeti hatásainak tudatosítá

Elsősorban a 6- 12 éves korosztályt célozták meg a kampánnyal, hogy az új generáció nevelésével egy környezettudatosabb jövőt építhessünk. A projekt 2012 február elsején kezdődött és megvalósítására a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 6.1.0/B pályázatának köszönhetően kerülhetett sor.A program keretein belül a DUE együttműködésével iskolarádiókban is hirdették a kampányt, valamint egy alkotói pályázaton belül több mint 500 alkotás érkezett víz- és energiatakarékosság témában. A legérdekesebb pályaművekből egy kalendárium is készült. Egy interaktív honlapot is elindítottak a kapmányon belül, aminek a mai napig már több mint 30.000 látogatója volt.


A Gazdálkodj okosan projekt komplex hatására építették a programot, hiszen egyszerre auditív (rádióműsor),vizuális (Tallózó cikk, Kalendárium),audiovizuális (honlap),kreatív, rávezető: lehetőséget nyújt az alkotásra, a kreativitásra, a „versenyre” (kreatív hulladékpályázat és kiállítás),bevésődést segítő: lehetőséget nyújt az ismeretek elmélyítésére és ellenőrzésére, a tanulásra (online interaktív kvízjáték).


Országos és uniós szinten az egyik legfontosabb megoldásra váró – fenntarthatósági probléma – a lakossági energia- és víz-felhasználás túlzott, hosszú távon nem fenntartható mértéke. A víz- és energiatakarékossággal kapcsolatos közvetlen ismeretek hiánya, illetve a személyes életben követett viselkedésminták és a gyakorlati megoldások alkalmazását egyaránt érintő  fenntarthatósági probléma hatványozottan jelentkezik a 6-18 éves fiatalok körében.


A Gazdálkodj okosan projekt jövőképében szerepel többek között az Aprólépés hálózata és kapcsolatrendszerének további bővítése. A környezeti nevelési programokat – a gyermekek és szüleik felől érkező igényekre és pozitív visszajelzésekre tekintettel − szeretnék hosszú távon fenntartani. Sajnos a pályázati lehetőségek jövője bizonytalan, ezért a 2013. év fő feladata a szponzorok, önkéntesek felkutatása lesz. A tervek között szerepel még a jövőben tanári segédanyag készítése a honlaphoz kapcsolódóan és rendhagyó környezetismeret órák tartása.


További információk a www.aprolepes.hu weboldalon, illetve lájkolhatod a kezdeményezést a facebookon is www.facebook.com/harmonium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.