Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Szeptember 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Lezárult a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésének nagyprojektje

Lezárult a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésének nagyprojektje

A mintegy 9,5 milliárd forint értékű projekt 112 település 260 ezer lakosa számára biztosítja a megfelelő hulladék kezelést. A KEOP 1.1.1/2F-2008-0001 számú a „Győr és térsége települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fej

Hozzátette, a maga 9,5 milliárdjával Győr legnagyobb beruházásáról van szó, amelyhez a hárommillió forintos önrész biztosítása már önmagában is egyedülálló adat. A polgármester hangsúlyozta, egy olyan beruházásról van szó, amelynek sikeréért 112 település és számos szakember fogott össze a környezetvédelem jegyében.

Hegyi Zoltán az önkormányzati társulás elnöki hozzátette, a résztvevő önkormányzatok évekkel ezelőtt azt határozták el, hogy tenni kívánnak környezetükért, foglalkoznak a jövő problémáival, és ezért áldozni is hajlandóak voltak. Ennek a munkának a hasznát élvezhetjük a jövőben.

Lehrner Lóránt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség integrációs elnökhelyettese kiemelte a beruházás 260 ezer embert szolgál ki, míg Habi Péter a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság főosztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy a KEOP-os pályázatok közül ez az első, az úttörő projekt, amely így mintaértékűnek is számít.

Kovács Barnabás a rendszert üzemeltető Komszol igazgatója az elkészül projekt elemeire tért ki. A 112 településen összesen 339 szelektív gyűjtősziget létesült, 42 hulladékudvart építettek. A hatékonyságot két hulladék átrakó állomás biztosítja, és a legnagyobb elem a sashegyi hulladékkezelő központ.

A családi házas övezetben megkezdődött a kétkannás ürítési rendszer, s 2011-től a csipes azonosító segítségével az ürítések száma szerinti számlázást vezetnek be.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.