Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Október 29. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Lezárult a Széchenyi tér-projekt

Lezárult a Széchenyi tér-projekt

A „Széchenyi tér és környezetének funkcióbővítő fejlesztése” projekt projektzáró rendezvényét 2010. október 29-én tartották, amelyen a beruházást Borkai Zsolt polgármester jelentette készre. Borkai Zsolt polgármester a rendezvén

A polgármester kifejtette, a teljes projekt közel kétmilliárd forint, ebből az uniós és állami támogatás összege 896,5 millió forint. A város 370 millió forintos önrészt vállalt, és a magánbefektetők is jelentős szerepet vállaltak a beruházásban, amelynek révén nem csak a tér, de a környező utcák, épületek nagy része is megújult.

Breznovits István a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kiemelte, ez az első olyan megyei jogú városban megvalósult városrehabilitációs projekt, amelyet lezártnak tekinthetünk. Ehhez széleskörű összefogásra volt szükség, melyben az Európai Unió, az állam, az önkormányzat, az egyház és a magánerő is jelentős szerepet vállalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.