Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Lezuhant egy siklóernyős a Csókakő és Csákberény között

Lezuhant egy siklóernyős a Csókakő és Csákberény között

Mentőhelikopterrel vitték kórházba azt a siklóernyős férfit, aki lezuhant a Csókakő és Csákberény közötti sziklás, dombos területen hétfő délután- tájékoztatta a katasztrófavédelem és a rendőrség hétfőn délután az MTI-t.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője emlékeztetett: a siklóernyős egy sziklás domboldalra zuhant, a tűzoltóknak a fás-bokros részen ösvényt kellett vágniuk, hogy elérjék.

Közölte: a tűzoltók és a mentők hordágyra helyezték a férfit, a honvédség kutató-mentő szolgálatának helikoptere csörlőt engedett le, és levitte a sérültet a domboldalról. Innen a mentőhelikopter vitte tovább. A férfi súlyosan megsérült a balesetben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu weboldalon azt közölte: egy 52 éves férfi a sérült. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.