Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 23. 15:58, csütörtök | Külföld

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgép Ausztráliában

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgép Ausztráliában

Megszakadt a kapcsolat az ausztráliai Új-Dél-Walesben egy tűzoltásban részt vevő Lockeheed C130 Hercules típusú tanker géppel – számolt be a The Guardian című brit lap, illetve az SBS ausztrál közszolgálati rádió honlapja.

A gép a Snowy Mountains térségében tűnt el, a kutatáshoz helikoptereket vezényeltek.

A The New York Times szerint a fedélzeten hárman teljesítettek szolgálatot. A katasztrófában mindannyian odaveszhettek. A becsapódás helyén Shane Fitzsimmons tűzoltóparancsnok szerint nagy méretű tűzgömböt észleltek – teszi hozzá az Abc.net.au.

A katasztrófavédelmi szolgálatok megerősítették, hogy a személyzet mindhárom tagja meghalt.

A BBC úgy tudja: amerikai állampolgárok teljesítettek szolgálatot a tűzoltórepülőn.

Ismét felcsaptak a lángok

Ausztráliának azon a területén a hőség és a szárazság visszatértével ismét bozóttüzek keletkeztek. Új-Dél-Wales állam tűzoltósága számos kerületre adott ki figyelmeztetést. Legfőképpen az állam délnyugati részeire, az ausztrál főváros határaira, valamint az északnyugati területére, 40 kilométerre Sydney belvárosától. A bozóttüzek miatt zárva tart Canberra repülőtere.

David Elliot, az állam rendkívüli szolgálatainak minisztere azt mondta, hogy visszatérnek azok a körülmények, amelyeket az elmúlt hónapokban tapasztaltak. A politikus egyben rendkívüli éberségre szólította fel a lakosságot a keletkező tüzek miatt.

Súlyos a helyzet

Ausztráliában továbbra is súlyos a helyzet a főváros, Canberra keleti külterületén, rendkívüli figyelmeztetés van érvényben több elővárosban. Az embereket felszólították, hogy azonnal menjenek menedékhelyre vagy egy közeli sporttelepre. Azt is mondták, hogy már késő autóúton távozni a térségből, mert újabb hatalmas lángtenger van kialakulóban, amely az utakat is elérheti. A tűz rendkívül gyorsan terjed.

A környékbeli bozóttüzek szerdán keletkeztek, amelyeket csütörtökön a heves szelek tovább tápláltak.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.