Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 16. 08:15, kedd | Külföld

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

A bostoni Charles Street egyik impozáns épületét a 19. században még messzire elkerülték a lakosok. Mindenkinek a büntetés meg a pénz jutott eszébe – pontosabban az óvadék, ha volt miből kifizetni, a cellába vonulás helyett.

De több mint másfél száz év múlva a dekadens luxus az, amiről szólnak a híradások. Kis fricskával szabadságnak, azaz Libertynek nevezték el a hotelt, amelyet teljes mértékben újraterveztek és modernizáltak, miközben meghagyták az épület nagyszerű arányait, kibontották és megtisztították a régi, sokat látott téglafalakat, és megőrizték a történetét is, hogy be tudják mutatni azt a vendégeknek.

Az épület az 1850-es években lett kész, és az úgynevezett bostoni gránit stílus egyik legszebb példája. Gridley James Fox Bryant, Boston egyik leghíresebb építésze, és Louis Dwight, a kiváló kriminológus együtt tervezték meg a hajdani épületet. A tudós, aki a Yale-en végzett kutatásokat, úttörő módon támogatta a börtönreformot. Sajnos, csak három évvel élte túl az akkor nagyon modernnek számító létesítmény megnyitását.

A Charles utcai börtön már hosszú idő óta volt lakatlan, amikor elkezdődött a hotellé alakítása.

A modern, minden kényelemmel felszerelt szálloda 298 szobával és lakosztállyal rendelkezik, remek kilátást nyújtva a Charles-folyóra és a városra.

A szálloda számos rendezvényteremmel várja a vendégeket, élő zenével, társalgóval, különféle kulturális programokkal. A vendégek egy történelmi túrán is részt vehetnek, hogy megismerjék a hatalmas ház múltját és építészeti érdekességeit.

Az extrém szálláshely a festői Beacon Hill negyed szívében található.

Forrás: turizmus.com

Fotó: libertyhotel.com/gallery

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt