Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 26. 09:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Licitálni tessék: dobra verik a győri Vocational Academy épületeit

Licitálni tessék: dobra verik a győri Vocational Academy épületeit

Elárverezik a győri Vocational Academy Alapítvány tulajdonában lévő, ma már nem működő két tanítási nyelvű iskola épületeit január 31-én bér- és közműtartozások miatt - közölte a Magyar Nemzet.

Ha az árverés sikeres lesz, több mint 70 pedagógus kaphatja meg elmaradt bérét. Az ingatlanok kikiáltási ára 1,3 millió forint. A győri székhelyű két tannyelvű gimnázium két épületét 1998-ban az alapítvány hozta létre, mely már tavaly szeptemberben nem nyitotta ki kapuit pénzhiány és felhalmozódott tartozások miatt. Az ingatlan-árverési közlemény szerint a 2500 négyzetméteres iskolaépület kikiáltási ára 850 millió, a hozzá tartozó ipari csarnoké pedig 450 millió forint. A Vocational Academy Alapítvány banki tartozása 517,7 millió forint, bértartozása 116 millió forint, közműhátraléka pedig 20 millió forint. A lap információi szerint ezen kívül 3,5 millió forint vállalkozói számlatartozást és 17,8 milliónyi egyéb pénztartozást is felhalmozott az alapítvány. Amennyiben az árverés sikeres lesz, a cég alkalmazásában dolgozó több mint hetven, a közoktatásban dolgozó óvodai és általános iskolai pedagógus is megkaphatja elmaradt fizetését, melyért 2007 óta harcolnak. Az alapítvány annak ellenére sem térítette meg tartozását, hogy 2009. január 21-én jogerős, végrehajtható ítéletet hozott a győri bíróság abban a perben, amelyet a pedagógusok indítottak többhavi elmaradt bérük és járandóságuk kifizetése ügyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.