Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 16. 09:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Liszt év Győrben- mozaikportrét avattak

Liszt év Győrben-  mozaikportrét avattak

Ki tudta, hogy Liszt Ferenc 29 évesen a mai adóhatóság épületében koncertet adott? Pedig adott, méghozzá nagy sikerű koncertet!

Most a művész nevét viselő utcában lévő épület szép díszt kapott, Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Sándor József Péter alkotó leplezte le csütörtökön Liszt Ferenc mozaikportréját. Sándor József Péter a fiatal Lisztet ábrázoló portrét készített, a Waldorf iskola diákjai is nagyban segítették a munkát. Kovácsoltvas a kerete és ott van Liszt aláírása is.


Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester már sok helyre álmodott hasonló alkotást választókörzetében. Az utcában található Tihanyi Árpád kerámia képe is. Műemléki környezetben mindig együtt működik a műemlékvédelemmel, most az adóhatóság nagyszerű hozzáállása is segítette a munkát, hiszen az épület nem a városé, hanem a Nemzeti Adó és Vámhivatal tulajdonát képezi. Egy a lényeg, mindenki segítette a kezdeményezést, a mű pedig elkészült, teljes valójában megtekinthető a Liszt Ferenc utcában.

aa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.