Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 06. 09:25, péntek | Belföld

Liszt Ferenc szobrot avattak a nemzetközi reptéren

Liszt Ferenc szobrot avattak a nemzetközi reptéren

dr. Latorcai Csaba avatta fel Kolodko Mihály ungvári szobrászművész Liszt Ferenc alkotását, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelos igazgatója, Kolodko Mihály ungvári szobrászművész és dr. Latorcai Csaba államtitkár leplezte le a Liszt Ferencről készült kisplasztikát, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminálja előtt.

A társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy Magyarország Kormánya méltóképpen emlékezett meg 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

A számtalan zenei és kulturális rendezvények mellett, a zeneszerző és zongoraművész nevére keresztelték Magyarország legfontosabb és legforgalmasabb légikikötőjét, adózva Liszt Ferenc, az egyetemes zenetörténelemben lefektetett munkássága előtt.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy soha nem látott ütemben nőtt az utas- és teherforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a tavalyi évben több mint 13 millió főre emelkedett az utas szám. A Magyar Kormány lezárta határait, nemet mondott az illegális bevándorlásra, Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Ennek oka, hogy Magyarország vonzó úti cél lett a turisták körében, egyre többen utaznak hazánkba. A megnövekedett utas- és teherforgalmat szem előtt tartva, a kormány kiemelten fontosnak tarja a reptér korszerűsítését, infrastruktúrájának bővítését.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésére több mint 50 milliárd forintot fordít a kormány, amelynek eredményeképpen – többek között- bővülnek a reptéri parkolóhelyek száma, a légikikötő közelében megkezdődött a reptéri szálloda építése. A tavalyi évtől közvetlen autóbusz-járatot indult a Deák Ferenc tértől a reptérig, jelentősen megkönnyítve a termináltól a belvárosba tartó utasok dolgát. A Magyar Kormány nem csupán légikikötőként tekint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, hanem az ország egyik legfontosabb állomására: „bejárat” több mint 13 millió embernek Budapestre, Magyarországra, Európa legbiztonságosabb országába.

Forrás: orientpress.hu

Fotók: MTI/Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő