Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 22. 13:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

LMP: a Fidesz és az MSZP sem támogatja az EU-s pénzek elosztását vizsgáló bizottságot

LMP: a Fidesz és az MSZP sem támogatja az EU-s pénzek elosztását vizsgáló bizottságot

Az MSZP és a Fidesz politikusai sem támogatják annak az LMP által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását, amelyik azt vizsgálná, hogy a 2007-2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű, off-shore cégeknek.

Ezt hétfői parlamenti sajtótájékoztatójukon Schiffer András és Vágó Gábor jelentették be.
Schiffer András elmondta, az MSZP politikusai azzal indokolták távolmaradásukat, hogy nem írnak alá olyan kezdeményezést, amelyet a jobbikos képviselők szignáltak. A független képviselő közölte: megérti az érvelést, de ha az elmúlt húsz évben a „politikai elit asszisztálásával” nem loptak volna ki temérdek pénzt az országból, akkor a szélsőjobboldalnak ma nem lenne képviselete a parlamentben.
Vágó Gábor szavai szerint az MSZP és a Fidesz úgy fél az EU-s pénzek elosztásának kivizsgálásától, mit „ördög a szenteltvíztől”. A Fidesz és az MSZP azokat az oligarchákat képviselik, akik nem Magyarországon adóznak, akik miatt az egyszerű állampolgároknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak sokkal nagyobb adóterhet kell viselniük – jelentette ki. Leszögezte, az LMP nem adja fel, é továbbra is azon dolgoznak, hogy összegyűljön a szükség 78 képviselői aláírás.
Schiffer András megjegyezte, az lenne az igazi megoldás, ha a parlament megszavazná azt a javaslatukat, amely alapján nem lehetne átláthatatlan tulajdonosi szerkezetű cégeket bejegyeztetni Magyarországon.

Címkék: Pártok-LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.