Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 24. 14:16, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Lőrincz Tamás győzött, Kiss Balázs ezüstérmes

Lőrincz Tamás győzött, Kiss Balázs ezüstérmes

Lőrincz Tamás, a 66 kg-os kategória londoni olimpiai ezüstérmese aranyérmet, a 96 kilósok között szereplő Kiss Balázs ezüstöt szerzett a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-viadala, a Magyar Nagydíj zárónapján, v

Lőrincz Tamás, a 66 kg-os kategória londoni olimpiai ezüstérmese aranyérmet, a 96 kilósok között szereplő Kiss Balázs ezüstöt szerzett a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-viadala, a Magyar Nagydíj zárónapján, vasárnap.

Lőrincznek korán kezdődött a nap, hiszen már a selejtezőben birkóznia kellett, ami tekintve, hogy a napokban megfázásos betegséggel bajlódott, akár még gondot is jelenthetett volna számára a későbbiekben, ennek ellenére szerb, amerikai, horvát, majd újabb szerb riválisát is legyőzte a döntőig. A fináléban aztán egy kifejezetten nehéz ellenféllel, a 60 kilóban olimpiai ezüstérmes grúz Revaz Lashival csapott össze, és úgy verte meg két menetben, hogy mindkét szakaszban akciót bemutatva szerzett egy-egy pontot.
A 2009-ben világbajnok Kissnek ukrán, horvát és norvég riválison keresztül vezetett az útja a fináléig, ahol nem tudta megismételni korábbi teljesítményét, a grúz Mihail Kadzsaja egy jó védekezéssel, majd egy szép pörgetéssel (0-1, 0-1) legyőzte őt.
"Tominak még tegnap is hőemelkedése volt, így különösen elégedett vagyok a teljesítményével. A grúzt a döntőben kitolta, majd ki is emelte, azaz egyik menetben sem a védekezéssel nyert, ami nagyon dicséretes" - értékelt elégedetten az MTI-nek Struhács György szakágvezető. "Balázsnak is voltak nagyon jó meccsei, a norvég versenyző elleni siker azért is értékes, mert korábban már kapott ki tőle. A fináléban is ment előre, de a lenti küzdelem ezúttal nem ment neki. Összességében elégedett vagyok a versenyen látottakkal, folytatjuk az Európa-bajnoki felkészülést."
A 19 ország 126 birkózóját felvonultató viadalt a hazai csapat három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta, mivel szombaton Kozák István (60 kg) és Bácsi Péter (84 kg) is győzött, Lőrincz Viktor (84 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg) a harmadik helyen zárt.
A harmadik vasárnapi kategóriát, az 55 kg-ot a japán Tanokura Sota nyerte.

Címkék: birkózás, magyar, siker, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.