Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Augusztus 13. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Lósport: Overdose elhagyta a patkóját, szombaton újrapatkolják

Lósport: Overdose elhagyta a patkóját, szombaton újrapatkolják

A Bestens–Pannónia Életbiztosító-díjra készülő Overdose ma reggel egy 400 méteres frissítő futást végzett. Mikóczy Zoltán tulajdonos ezután arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy ennek során az ötéves ló elhagyta a bal e

 
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a teljes patkó repült le róla, hanem csak annak legalsó része, a vas. Az e fölötti szilikon-szerű hálós réteg - ami tulajdonképpen összetartja a patát - nem sérült. Stuart Packham patkolókovács szombaton reggel érkezik Alagra, hogy újrapatkolja Overdose-t.
 
 
Mikóczy szerint ez a nem várt esemény nem veszélyezteti a vasárnapi versenyt. Ugyan lovánál minden patkolást követően elő szokott fordulni egy rövid ideig tartó érzékenység (ahogy az ember lábát is be kell törje minden új cipő), ám mivel most a lovat nem kell körmölni, azaz a szaruhoz nem nyúlnak, csupán egy új patkót helyeznek rá, ilyesfajta érzékenység 99 százalékos bizonyossággal nem várható.
 
 
Overdose-t vasárnap ugyanaz a Gary Hind lovagolja, akivel egy hónapja megnyerte a pozsonyi versenyt. Mikóczy szerint az angol lovas azért jó választás, mert ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre.
 
 
Ez azért is különösen fontos, mert Overdose-ra két hét múlva már egy jóval erősebb verseny vár a németországi Baden-Badenben, abban az 1200 méteres Group 2-es besorolású Goldene Peitschében (Arany Ostorban), amit két éve megnyert, ezt követően nevezték el a németek magyar csodalónak.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.